Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Νέες ισραηλινές επιδρομές

Associated Press

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-- Αεροπορική και χερσαία επιδρομή πραγματοποίησαν χτες από το πρωί ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, προκαλώντας το θάνατο επτά Παλαιστίνιων εκ των οποίων οι έξι μέλη των «Ταξιαρχιών των Μαρτύρων Αλ Κάσαμ» και ένας 38χρονος δάσκαλος. Οι επιδρομές εστιάστηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και έγιναν σε αντίποινα για τις επιθέσεις με επτά ρουκέτες που πραγματοποίησαν νωρίτερα Παλαιστίνιοι ένοπλοι στο νότιο Ισραήλ, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό ενός Ισραηλινού.

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπάρακ απείλησε με «σκληρότερη στρατιωτική δράση» τη Γάζα εάν αυτή επιμείνει στις επιθέσεις με ρουκέτες. Παράλληλα, οι Ισραηλινοί προχώρησαν σε κατά 5% μείωση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο μεταξύ, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Αμπούλ Γκέιτ ανέβαζε χτες εχθρικά τους τόνους έναντι της «Χαμάς» στη Λωρίδα της Γάζας, απειλώντας πως «θα σπάσουν τα πόδια»(!) όποιου επιχειρήσει ξανά να παραβιάσει τα σύνορα με την Αίγυπτο. Ο υπουργός, που είχε νωρίτερα συναντηθεί με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Ουέλς, αμφισβήτησε τη σκοπιμότητα των επιθέσεων με ρουκέτες από τη Γάζα στο Ισραήλ, λέγοντας ότι «υποτίθεται πως μπαίνεις σε μάχη για να βλάψεις τον εχθρό και όχι τον εαυτό σου».Οι δηλώσεις του υπουργού σχολιάστηκαν από τον Σάμι Αμπού Ζούχρι (ηγετικό στέλεχος της «Χαμάς» στη Γάζα) σαν «ακατάλληλες που δεν αντανακλούν την επίσημη στάση της Αιγύπτου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ