Κυριακή 3 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Ποια είναι «Η αόρατη δύναμη», για την οποία γράφει ο Θεόδωρος Παγιαυλάς; Είναι κάποια ανεξήγητη «κυρία» ή μήπως κάτι που απρόσμενα έρχεται να πάρει θέση στη ζωή μας;

Είναι και τα δύο. Είναι το μυστήριο της ίδιας της ζωής με τα σκαμπανεβάσματά της...

Η δύναμη για την οποία μιλά ο συγγραφέας, ξεπηδάει από μια μαύρη κουκκίδα μελάνης, παίρνει μορφή, πνοή και κάνει ένα ταξίδι στο χρόνο. Με χρώματα, μουσικές, χορούς, τραγούδια και παιχνίδια. Πάνω στην κορύφωση, έρχεται η στιγμή του αποχαιρετισμού, κι όλα γίνονται μια γλυκιά ανάμνηση, ένα ευτυχισμένο στιγμιότυπο που - όπως συνήθως - κράτησε λίγο... Αυτό που απομένει είναι μια γλυκιά, τρυφερή «γεύση», γεμάτη ποίηση και ευαισθησία, που γενναιόδωρα μας χαρίζει με τούτη τη γεμάτη φαντασία ιστορία του, ο Θ. Παγιαυλάς.

Εν συντομία, η «αόρατη δύναμη» δεν είναι παρά ο αέναος κύκλος της ζωής. Η δύναμη αυτή που τον γεννά και τον ορίζει. Πρόκειται για ένα ανάγνωσμα, που ξεφεύγει από τους κλασικούς κανόνες του παιδικού παραμυθιού και απευθύνεται και σε ενήλικες αναγνώστες. Παράλληλα, το βιβλίο μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τους παιδαγωγούς ως αφορμή για ζωγραφικό -εκπαιδευτικό παιχνίδι. Η δυνατή εικονογράφηση ανήκει στον Βαγγέλη Τσαπρούνη και κυκλοφορεί από τα «Ελληνικά Γράμματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ