Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008 - αριθ. φύλλου: 9992

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Προετοιμάζουν άμεση ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου

Πρότειναν το Κοσσυφοπέδιο να κηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία του την Κυριακή για να μην μπορέσει η Ρωσία να συγκαλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Επίσης, δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού Τύπου αποκαλύπτουν «εσωτερικό πρωτόκολλο» στη Σλοβενία, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ «συμβούλεψαν» την προεδρεύουσα στην ΕΕ να προχωρήσει πρώτη στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας.


ΣΕΛ.  13

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ τις συνεταιριστικές οργανώσεις και εταιρείες

Η αντισυνεταιριστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο χαμένους, που είναι τα λαϊκά στρώματα. Εχει και κερδισμένους, που είναι το ιδιωτικό κεφάλαιο.

  • Η πολιτική του κλεισίματος και του ξεπουλήματος των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών, που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έχει ολέθριες συνέπειες στους εργαζόμενους, στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, στους καταναλωτές και στη συνολικότερη οικονομία των περιοχών όπου βρίσκονται οι συνεταιριστικές βιομηχανίες (Θράκη, Ηπειρος, κ.α.). Εγιναν και θα γίνουν μαζικές απολύσεις και αφαιρούνται βασικά εργασιακά δικαιώματα. Μειώθηκαν και θα μειωθούν πιο πολύ οι τιμές των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων και θα αυξηθούν οι τιμές στους καταναλωτές.
  • Η αντισυνεταιριστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχει μόνο χαμένους, που είναι τα λαϊκά στρώματα. Εχει και κερδισμένους, που είναι το ιδιωτικό κεφάλαιο, οι εμποροβιομήχανοι και οι πολυεθνικές τροφίμων, οι οποίες με το κλείσιμο και το ξεπούλημα των συνεταιριστικών οργανώσεων και εταιρειών αποκτούν κυρίαρχη θέση στη μεταποίηση και εμπορία των αγροτικών προϊόντων, που τους δίνει τη δυνατότητα να αγοράζουν κοψοχρονιά τα αγροτικά προϊόντα και να τα μεταπωλούν αυτούσια ή μεταποιημένα σε πολλαπλάσιες τιμές στους καταναλωτές.

ΣΕΛ.  8  -  9

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ
Ανασφάλιστη εργασία και βάρη στους εργαζόμενους

Την ώρα που το 1/3 των εργαζόμενων που απασχολούνται στο ΙΚΑ είναι ανασφάλιστοι, ή υποχρεώνονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για την ασφάλισή τους, η κυβέρνηση και η διοίκηση του Ιδρύματος αποφασίζουν την «πρόσληψη» 1.500 εργαζόμενων με το πρόγραμμα stage, δηλαδή με ανασφάλιστη εργασία! Στην άλλη όψη του ίδιου αντιασφαλιστικού νομίσματος βρίσκεται η απόφαση του ιδρύματος να αυξήσει τα νοσήλια και τα τροφεία προς τα ειδικά σχολεία και ιδρύματα, υποχρεώνοντας έτσι τους ασφαλισμένους να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τα δυο σχετικά έγγραφα (φωτ.) αποκαλύπτει σήμερα ο «Ρ».


ΣΕΛ.  17


ΜΙΖΕΣ ΤΗΣ «ΖΗΜΕΝΣ»
Η πολιτική του δικομματισμού θερμοκήπιο σκανδάλων

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, την ώρα που η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από την έρευνα που κάνει η Δικαιοσύνη στη Γερμανία.


ΣΕΛ.  7
ΚΝΕ
Μηχανισμοί χειραγώγησης τα Συμβούλια Νέων

Οι νέοι δεν έχουν κανένα λόγο να στηρίξουν τους μηχανισμούς χειραγώγησης και ψευτοσυμμετοχής, όπως τα Τοπικά Συμβούλια Νέων, σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  21
ΠΑΤΡΑ
Αντιδράσεις για την τρομοκράτηση των προσφύγων

Σύσκεψη στην Πάτρα με τη συμμετοχή δεκάδων σωματείων, συλλόγων, φορέων και άλλων οργανώσεων. Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ με τον υφυπουργό Εσωτερικών.


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ