Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτικοί αριθμοί

Θα θυμάστε, βέβαια, ότι η ενίσχυση και η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης ήταν ο βασικός και κύριος στόχος της κυβερνητικής μεταρρύθμισης στο χώρο της Παιδείας. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζονταν και ισχυρίζονται οι κυβερνώντες. Συμπλήρωναν, επίσης, ότι η ενίσχυση αυτή αποτελεί και την καλύτερη απάντηση στην παραπαιδεία των φροντιστηρίων, όπως και στα ιδιωτικά σχολεία. Μόνο, που τα λόγια αυτά ήταν ολωσδιόλου... αεράτα. Το περιεχόμενο της κυβερνητικής μεταρρύθμισης στόχευε στην αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση και οι συνέπειες έχουν αρχίσει ήδη να συσσωρεύονται.

Μια απ' αυτές είναι και η παρατηρούμενη έκρηξη στην ίδρυση ιδιωτικών σχολείων. Φέτος κατατέθηκαν 58 αιτήσεις για άδειες ίδρυσης ιδιωτικών σχολείων, σε όλη την Ελλάδα. Νούμερο, το οποίο είναι πρωτοφανές, για τα ελληνικά χρονικά και πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για τα 64 νέα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, που έχουν ζητήσει άδεια λειτουργίας για φέτος.

Προφανώς, οι διάφοροι «έμποροι» της γνώσης, όχι μόνο δεν πήραν στα σοβαρά, τα όσα σχετικά έλεγε και λέει η κυβέρνηση, αλλά κατανόησαν πολύ καλά το πραγματικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ