Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7770

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν του Συνεδρίου

Στη μεγαλύτερη δυνατή ένταση της οικονομικής δουλιάς, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ανταποκριθεί το Κόμμα στις απαιτήσεις των καιρών, καλεί η ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, ενώ την ίδια ώρα οι κομμουνιστές σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται στο πόδι, προετοιμάζοντας την υποδοχή της δημοσίευσης των θέσεων τής ΚΕ του Κόμματος και σχεδιάζοντας την πλατιά, ουσιαστική και δημιουργική συζήτησή τους, με τους εργαζόμενους και το λαό. Συνέντευξη με τον Δημήτρη Ζάχαρη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ και γραμματέα της ΚΟΑ του ΚΚΕ


ΣΕΛ.  3,    6   -   7

ΟΞΥΣ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΙΤΑ»
«Διαπλοκή»: ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ του λαού

Το τελευταίο διάστημα, το περίφημο θέμα της «διαπλοκής» έχει γίνει κύριο προπαγανδιστικό μέσο της αντιπολιτευτικής πολιτικής στην Ελλάδα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η όλη εξέλιξη του ζητήματος, μαζί με τη σημαντική πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ αυτή τη βδομάδα, που έθεσε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις, έδειξε ότι οι διάφορες «πρωτοβουλίες» αντίδρασης είναι στάχτη στα μάτια του λαού, αφού αφήνουν στο απυρόβλητο και νομιμοποιούν τις βασικές, κινητήριες αιτίες του φαινομένου.

Εκτός των άλλων, δημιουργούν και το έδαφος να αξιοποιούνται πολιτικά κόμματα και πολιτικοί στη διαμάχη που έχει πλέον έντονα ξεσπάσει για το ποιος επιχειρηματικός όμιλος θα αποσπάσει τα περισσότερα κέρδη. Η πίτα - Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο, μεγάλα έργα, Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, διείσδυση στα Βαλκάνια - είναι πολύ μεγάλη και ο ανταγωνισμός οξύτατος. Το θέμα δε βρίσκεται στην τοποθέτηση κατά ή υπέρ του α' ή β' επιχειρηματία, αλλά στην αντίθεση και στη σύγκρουση με την ταξική πολιτική που υπηρετεί συνολικά την εγχώρια και ξένη πλουτοκρατία.


Η εφημερίδα της νέας γενιάς

Ο «Οδηγητής» με ειδικό αφιέρωμα στο 26ο Φεστιβάλ, θέματα για την Παιδεία και την εργαζόμενη νεολαία, πολλά ακόμη ρεπορτάζ και νεολαιίστικα θέματα, ειδικό ένθετο στο σημερινό «Ριζοσπάστη»


Το ειδικό 24σέλιδο ένθετο

Με θέματα πολιτισμού, επιστήμης, ιστορίας, αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου, το καθιερωμένο διήγημα και πλούσια ακόμη ύλη


ΠΑΙΔΕΙΑ
Ανοίγουν αύριο τα σχολεία

Στο φόντο των τελευταίων, προχτεσινών ελιγμών του υπουργείου Παιδείας, ξεκινά αύριο η καινούρια σχολική χρονιά για δεκάδες χιλιάδες μαθητές. Τα προβλήματα, όμως, με τα οποία έχει «προικοδοτήσει» το αντιεκπαιδευτικό έκτρωμα της κυβερνητικής μεταρρύθμισης στο δημόσιο σχολείο, παραμένουν αναλλοίωτα και ορθώνονται μπροστά τους. Μονόδρομος είναι η αγωνιστική τους συσπείρωση και η συμπαράταξή τους με τους άλλους φορείς της Παιδείας και τους εργαζομένους. Η αποφασιστική διεκδίκηση μιας δημόσιας Παιδείας, αντίστοιχης των πραγματικών αναγκών τους.


ΣΕΛ.  16  -   17

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ 16ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Ο Παν. Βαζούρας προσφέρει για την Οικονομική Εξόρμηση και για την επιτυχία των στόχων του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ 1.000.000 δρχ.

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org