Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αγωνιστικά και ταξικά ενάντια στην επίθεση

Πανελλαδική συνδικαλιστική σύσκεψη στις 23 Σεπτέμβρη στην Αθήνα και συμμετοχή σε αντικαπιταλιστικές εκδηλώσεις στην Πράγα, οι επόμενοι σταθμοί του ΠΑΜΕ. Καλεί τους εργαζόμενους , να δώσουν ταξικό περιεχόμενο στην απεργία στις 10 Οκτώβρη

 

 

 

Αταλάντευτα προχωρεί το ΠΑΜΕ στην υλοποίηση του αγωνιστικού του προγράμματος, με σκοπό την ενεργοποίηση των εργαζομένων για μια συνολική αντιπαράθεση στην επίθεση της κυβέρνησης, όπως αυτή εκφράζεται και στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και σε μια σειρά άλλους τομείς, όπως στην υγεία, στην παιδεία, στο ασφαλιστικό κ.α.

Ιδιαίτερη σημασία δίνει επίσης, στο διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας που κήρυξε για τις 10 Οκτώβρη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, κάτω από την πίεση των εργαζομένων και των ταξικών δυνάμεων. Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει υπογραμμίσει ότι «ο αγώνας επιβάλλεται να συνεχιστεί, να ενταθεί και να μην "ξεφουσκώσει" με μια κινητοποίηση. Στην ανάγκη για κλιμάκωση και συνέχιση της πάλης, θα κριθούν όλες οι δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα». Ταυτόχρονα έχει τονίσει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν οι ίδιοι «στα χέρια τους» την υπόθεση της αντίστασης στα αντεργατικά σχέδια που προωθούν η κυβέρνηση, οι βιομήχανοι και η Ευρωπαϊκή Ενωση. Στα πλαίσια αυτά, οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους στην απεργία θα πρέπει να της δώσουν ταξικό περιεχόμενο και να διευρύνουν τους στόχους της, ενάντια στις ανατροπές που επιχειρούνται στους τομείς της παιδείας, της υγείας, της ανεργίας, του ασφαλιστικού, των ιδιωτικοποιήσεων, του δημόσιου τομέα.


Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ συνεχίζει τους ελιγμούς της. Από τη μια δηλώνει ότι αρνείται να συζητήσει τις τελευταίες, δήθεν διαφορετικές, προτάσεις της κυβέρνησης για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, το όριο απολύσεων, τη μερική απασχόληση και τις εργοδοτικές εισφορές. Από την άλλη δηλώνει έτοιμη να συνεχίσει τον «κοινωνικό διάλογο» για... άλλα ζητήματα απασχόλησης, σε μια προσπάθεια να περισώσει τη δυνατότητα παρέμβασής της στις εξελίξεις, αλλά και το κύρος του ψευδεπίγραφου «διαλόγου».

Η Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη για να εμπλουτίσει το αγωνιστικό της πρόγραμμα, σημείωσε επίσης στη σχετική ανακοίνωσή της ότι «ο βαθύς αντεργατικός χαρακτήρας των νέων κυβερνητικών μέτρων, η εκδηλωμένη αντίδραση όχι μόνο των εργαζομένων αλλά ακόμη και συνδικαλιστικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά κυρίως η έντονη και καθοριστική δραστηριότητα του ΠΑΜΕ όλο το καλοκαίρι και τελευταία στη θεσσαλονίκη με αφορμή τη ΔΕΘ, αναγκάζουν ακόμα και τον κοινωνικοεταιρικό συνδικαλισμό της πλειοψηφίας των ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ να προβεί σε κάποιες κινητοποιήσεις έστω για το θεαθήναι».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα

Το αγωνιστικό πρόγραμμα που αποφάσισε την Πέμπτη η Γραμματεία του ΠΑΜΕ προβλέπει ειδικότερα:

  • Πανελλαδική σύσκεψη ταξικών συνδικάτων και συνδικαλιστών στις 23 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ». Οι εργασίες της σύσκεψης θα διαρκέσουν από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
  • Μετάβαση εργαζομένων στην Πράγα από 23-28 Σεπτέμβρη και συμμετοχή στις διεθνείς αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις ενάντια στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που αυτές τις μέρες θα συνεδριάζει εκεί για ν' αποφασίσει τη νέα επέλαση του διεθνούς κεφαλαίου κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων όλου του κόσμου.
  • Αντικαπιταλιστική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στην Αθήνα στις 26 του Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα, ενάντια στην αντεργατική δράση του κεφαλαίου με αφορμή και τη συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Πράγα το ίδιο διάστημα.
  • Συμμετοχή του ΠΑΜΕ στην Πανευρωπαϊκή Σύσκεψη των ταξικών συνδικάτων που γίνεται στη Γαλλία στις 29,30 του Σεπτέμβρη και την 1η Οκτώβρη.
  • Για την Τρίτη 10 Οκτώβρη, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καλεί την εργατική τάξη να συμμετάσχει καθολικά και μαχητικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, προβάλλοντας και διεκδικώντας το περιεχόμενο και το ταξικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ με ζητήματα αιχμής τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό, την υγεία, την παιδεία, τη δημόσια διοίκηση, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργία.
  • Στις 21 Οκτώβρη διοργανώνει μεγάλη πανεργατική συγκέντρωση - συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην πλατεία Ομονοίας στη 1 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας, σπουδαστών και συνταξιούχων.
  • Για την κλιμάκωση του αγώνα και των κινητοποιήσεων, το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλα χωρίς εξαίρεση τα συνδικάτα και τα καλεί να αποφασίσουν και νέα απεργιακή κινητοποίηση το δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συσπειρωμένοι μπορούμε να τους σταματήσουμε(2000-09-24 00:00:00.0)
Βήμα συντονισμού και αντεπίθεσης(2000-09-22 00:00:00.0)
Οργανώνεται η αντίσταση(2000-09-20 00:00:00.0)
Κάλεσμα συνολικής αντιπαράθεσης!(2000-09-17 00:00:00.0)
Πούλμαν για την Πράγα(2000-09-09 00:00:00.0)
Το αγωνιστικό «δρομολόγιο»(2000-08-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ