Σάββατο 17 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ

ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ... «Οπως είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ η αντιπολίτευση θα είναι "προγραμματική" (...) Ο βασικός στόχος ωστόσο σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, από το Ασφαλιστικό και την Παιδεία ως τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα, θα είναι η αντίσταση και η ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΠΕΔΙΟ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ: «Ο κ. Παπανδρέου προτείνει έναν εκλογικό νόμο που θα συνδυάζει μονοεδρικές περιφέρειες και ευρείες εκλογικές περιφέρειες με λίστα (...) Είναι ένα μοντέλο που κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτονομίας της πολιτικής. Το ενδιαφέρον είναι ότι και κορυφαία στελέχη της ΝΔ έχουν εκφραστεί θετικά υπέρ μιας τέτοιας αλλαγής. Να ένα πεδίο κρίσιμης θεσμικής σύγκλισης και συναίνεσης. Γιατί να μην την "εκμεταλλευτούμε" εδώ και τώρα;» (ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ: «Η σημασία του εκλογικού νόμου υπερβαίνει κατά πολύ την τεχνική ρύθμιση της εκλογής των βουλευτών ή ακόμα και την επίδρασή του στην αναλογία αποτύπωσης της δύναμης των κομμάτων σε έδρες στη Βουλή. Πάνω απ' όλα μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στον απεγκλωβισμό του πολιτικού δυναμικού από τις στραγγαλιστικές δυνατότητες που διαθέτουν σήμερα επάνω του πλέγματα συμφερόντων. Ιδίως στις μεγάλες περιφέρειες μια βουλευτική εκλογή είναι πλέον περίπου αδιανόητη χωρίς την εύνοια των τηλεοπτικών καναλιών και διαφόρων ειδών οικονομική στήριξη» (από το κύριο άρθρο στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ: «Προσεγγίζει αποσπασματικά το Ασφαλιστικό που είναι σύστημα και άρα χρειάζεται ενιαία και συνολική λύση. Αθετεί τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις του Δημοσίου. Ανέχεται την εισφοροδιαφυγή (χάριν της καταπολέμησης της ανεργίας, βεβαίως). Εξισώνει, με τη μετάγγιση των αποθεματικών, τα ασφαλιστικά Ταμεία προς τα κάτω, ώστε να οδηγηθούν σε αδιέξοδο. Στο τέλος, θα λύσει τον γόρδιο δεσμό, όπως αυτός λύνεται: με το μαχαίρι» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ