ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΜΠΟΥ ΑΓΥΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ: Ο κάμπος της Αγυιάς Χανίων είναι ένα από τα πιο παραγωγικά μέρη του νομού και της Κρήτης. Εχει χαρακτηριστεί ως περιοχή υψηλής παραγωγικότητας. Επιπλέον, στην περιοχή βρίσκεται η λίμνη της Αγυιάς και οι γεωτρήσεις από τις οποίες υδρεύεται η πόλη των Χανίων και ολόκληρη η περιαστική περιοχή. Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή εξελίσσεται μια εγκληματική και επικίνδυνη κατάσταση με τη μετατροπή της ουσιαστικά σε βιομηχανική περιοχή. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Σταύρος Σκοπελίτης ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα μέτρα θα πάρουν για την αποτροπή αυτού του εγκλήματος και πότε η κυβέρνηση θα ικανοποιήσει το χρόνιο αίτημα των επαγγελματοβιοτεχνών του νομού για δημιουργία νέου βιοτεχνικού πάρκου που θα λειτουργούσε και ως ανασταλτικός παράγοντας της καταστροφής της συγκεκριμένης περιοχής.
Από πρόσφατη περιοδεία του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Πρωτούλη στους μετανάστες στον Αγ. Σπυρίδωνα, στο Αιγάλεω |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ: Σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Αίματος «Ηλίας Πολίτης» και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ). Η χρηματοδότηση του Κέντρου από το κράτος είναι μηδενική. Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι έχουν μείνει τελείως απλήρωτοι, ενώ οι συμβάσεις τους λήγουν στις 11/11/07. Οι μόνιμοι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν ότι από 15/12/07 δε θα ξαναπληρωθούν από το Νοσοκομείο της Νίκαιας. Τα πλάσματα αίματος παραμένουν για καιρό αποθηκευμένα επειδή έχει σταματήσει η εξαγωγή τους στην Ολλανδία, με αντάλλαγμα την εισαγωγή λευκωματίνης. Το εργοστάσιο παραγώγων αίματος - μία τεράστια επένδυση - παραμένει για χρόνια κλειστό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή επεξεργασία, έλεγχο και διακίνηση του αίματος, διευκολύνοντας τα σχέδια των πολυεθνικών του φαρμάκου για παραπέρα διείσδυση και έλεγχο της αγοράς. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου, Ελπίδα Παντελάκη, Μπάμπης Χαραλάμπους και Γιώργος Μαυρίκος ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει ούτως ώστε: Να χρηματοδοτηθεί από το κράτος και να αναπτυχθεί ολόπλευρα το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Κέντρο Αίματος «Ηλίας Πολίτης», για να υπάρχει ένας ολοκληρωμένος, κεντρικός, ασφαλής έλεγχος, επεξεργασία και διακίνηση του αίματος στη χώρα μας. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι που ήδη υπηρετούν, να εξασφαλιστεί η πληρωμή τους και να λειτουργήσει άμεσα από το Δημόσιο, με την ανάλογη στελέχωση μόνιμου προσωπικού, χωρίς την παρέμβαση των πολυεθνικών, το εργοστάσιο παραγωγής παραγώγων αίματος.
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ: Στην Πετρούπολη σε ταράτσα ιδιωτικού κτιρίου, όπου στεγάζεται το Δημαρχείο του Δήμου, βρίσκεται εγκαταστημένο τεράστιο συγκρότημα κεραιών της WIND, προκαλώντας τη δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση των κατοίκων της πόλης. Η λειτουργία του συγκεκριμένου συγκροτήματος (δεύτερο σε εμβέλεια πανελλαδικά) είναι παράνομη γιατί βρίσκεται εντός πυκνού οικιστικού ιστού, ελάχιστα μέτρα από νηπιαγωγεία - δημοτικά σχολεία - φροντιστήρια και χώρους πολιτισμού (Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου κ.ά.), αλλά και το Δημαρχείο όπου συγκεντρώνονται εκατοντάδες νήπια, παιδιά, εργαζόμενοι και πολίτες της πόλης. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Λιάνα Κανέλλη και Γιάννης Πρωτούλης ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθενται να πάρουν ώστε: Να απομακρυνθεί άμεσα η κεραία από το συγκεκριμένο πυκνοκατοικημένο σημείο προστατεύοντας την υγεία των πολιτών της Πετρούπολης. Να αποτρέψουν την εγκατάσταση κεραιών των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές και να διαφυλάξουν την υγεία των κατοίκων ιδιαίτερα μετά και τις επισημάνσεις και εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για το θέμα.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η κατάσταση που επικρατεί στα ακτινολογικά εργαστήρια του Α΄ και Γ΄ κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», είναι δραματική. Η έλλειψη προσωπικού, σύγχρονου ιατρικού τεχνολογικού εξοπλισμού, η συστηματική παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, οδήγησαν τους εργαζόμενους στα εργαστήρια αυτά να καταθέσουν με εξώδικο στις 28-8-07 τα πολύ συγκεκριμένα αιτήματά τους στη Διοίκηση του νοσοκομείου, αφού αυτή δεν έδωσε καμία σημασία στις προηγηθείσες γραπτές και προφορικές καταθέσεις τους. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις με την πρόσληψη μόνιμου, εξειδικευμένου προσωπικού. Πότε θα δοθούν τα οφειλόμενα ρεπό στους εργαζόμενους. Τι ενέργειες γίνονται για την ανανέωση του ιατρικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για να βελτιωθούν οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και ασθενών.
ΑΙΓΑΛΕΩ - ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ: Στην περιοχή Αγ. Σπυρίδωνα του Δήμου Αιγάλεω κατοικούν αρκετοί μετανάστες από χώρες κυρίως της Ασίας. Στο χρονικό διάστημα από 27 μέχρι 30 Οκτώβρη αλλά και τις επόμενες μέρες, σημειώθηκε έντονη παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία προχωρούσε σε καθολικούς απανωτούς ελέγχους των μεταναστών στις πλατείες, στους δρόμους, ακόμα και μέσα σε καταστήματα. Η αστυνομική αυτή δραστηριότητα πήρε αντικειμενικά χαρακτήρα τρομοκράτησης των ντόπιων και μεταναστών, κατοίκων του Αγ. Σπυρίδωνα, τροφοδοτώντας έτσι τη ρατσιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μια ολιγάριθμη ομάδα που εμφανίστηκε στην περιοχή με τον τίτλο «Επιτροπή Πολιτών» και στρεφόταν κατά των μεταναστών, απαιτώντας να φύγουν από την περιοχή. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Γιάννης Πρωτούλης, Βέρα Νικολαΐδου και Εύα Μελά ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει: Για να αποδοθούν ίσα δικαιώματα σε όλους τους τομείς στους μετανάστες, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσής τους. Για την αποτροπή ανόδου του φαινομένου του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Τις τελευταίες μέρες έχουν εκδηλωθεί σε 2 αστικά λεωφορεία πυρκαγιές κατά τη διάρκεια των δρομολογίων. Αντίστοιχα και όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν παρουσιαστεί και άλλα σοβαρά προβλήματα όσον αφορά στη λειτουργία σε λεωφορεία της ΕΘΕΛ. Συνεχείς βλάβες, φωτιές στις μηχανές, προβλήματα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Διεύθυνσης είναι μόνο μερικά προβλήματα, τα οποία όχι απλά δυσκολεύουν τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ, αλλά και θέτουν σε σοβαρούς κινδύνους τη μεταφορά των πολιτών. Μάλιστα, τελευταίοι έλεγχοι σε αμαξοστάσια έδειξαν ότι πολλά από τα λεωφορεία αποτελούν κινητούς κινδύνους για τους επιβάτες. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαυρίκος, Δήμος Κουμπούρης και Βέρα Νικολαΐδου ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να αντιμετωπιστεί η συγκεκριμένη κατάσταση, να εξασφαλιστεί τόσο η ασφαλής μεταφορά των επιβατών αλλά και οι ασφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ.