Τρίτη 13 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ακούραστη πολιτική δράση

Την περασμένη Κυριακή ένθετη στον «Ριζοσπάστη» κυκλοφόρησε η Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90 χρόνια του ΚΚΕ, σηματοδοτώντας την έναρξη του γιορτασμού τους που θα διαρκέσει ως και όλο τον επόμενο χρόνο, περιλαμβάνοντας μια πληθώρα πολιτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Η Διακήρυξη είναι ένα πολύτιμο ντοκουμέντο, πολύτιμο όπλο στα χέρια των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, απαραίτητο για να δώσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις μεγάλες μάχες που βρίσκονται μπροστά μας. Και πάνω απ' όλα για να δουλέψουμε πολύμορφα εκεί που δουλεύει και ζει η εργατική τάξη, η λαϊκή οικογένεια, εκεί που μορφώνεται και σπουδάζει η νεολαία. Συζητώντας και την πείρα μέσα από την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ, που συμπυκνώνεται στη στρατηγική του για την κατάργηση της εκμεταλλευτικής κοινωνίας. Για την επικαιρότητα - αναγκαιότητα του σοσιαλισμού.

Απαιτείται απ' όλους μας να σκύψουμε προσεκτικά στο κείμενο της Διακήρυξης, να το μελετήσουμε σε βάθος, να προπαγανδίσουμε τα μηνύματά του. Η συζήτηση πλατιά μέσα στο λαό στη βάση των ζητημάτων που θέτει η Διακήρυξη θα είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στα 90 χρόνια ύπαρξης και δράσης του Κόμματός μας. Η ιστορική αναδρομή σ' αυτή του την πολυκύμαντη πορεία, όπως παρουσιάζεται στη Διακήρυξη, βοηθά στην κατανόηση της στρατηγικής του και στο άνοιγμα της συζήτησης για την αναγκαιότητά της.

Η πλατιά δράση και η ανάπτυξη ενός πλούσιου διαλόγου με κάθε άνθρωπο του μόχθου πάνω στην πολιτική πρόταση του Κόμματός μας, πολύμορφα, με τις πολιτικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται, με συσκέψεις, πρέπει να υπηρετούν την ανάγκη της πιο πλατιάς λαϊκής συσπείρωσης και πάλης ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και την προοπτική της συγκρότησης της λαϊκής συμμαχίας για τη λαϊκή εξουσία. Να δουλέψουμε έτσι που να συμβάλλουμε στον απεγκλωβισμό και τη χειραφέτηση των εργαζομένων, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων από τις λαϊκές οικογένειες από την πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Να αναδείξουμε το ρόλο του οπορτουνισμού και των φορέων του, τη ζημιά που κάνει υπονομεύοντας την πάλη για τη λαϊκή προοπτική. Να δουλέψουμε έτσι που να ανοίγουμε το δρόμο για τη συμμετοχή τους στην ταξική πάλη ανεβάζοντάς την ταυτόχρονα στο ύψος των σημερινών απαιτήσεων για τη διεκδίκηση μέτρων που θα απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Ολόκληρη αυτή η δραστηριότητα πρέπει να φωτίζει, να κάνει ολοένα και πιο ευδιάκριτο τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ προς όφελος του λαού και του τόπου, αυτόν του κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης για τη λαϊκή εξουσία, κόντρα σ' αυτόν των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού. Και να γίνεται υπόθεση ολοένα και πιο πλατιών λαϊκών μαζών και πρώτ' απ' όλα των εργατών. Βοηθώντας ταυτόχρονα να κατανοηθεί ότι μόνο σ' αυτή τη γραμμή πάλης μπορεί να υπάρχουν και ορισμένες κατακτήσεις σήμερα.

Με την πολιτική μας πρόταση χρειάζεται να κάνουμε συστηματική στοχοπροσηλωμένη δουλιά μέσα στο λαό, να απαντήσουμε σε ερωτήματά του, να διαλύσουμε φόβους που η άρχουσα τάξη έχει «φυτέψει» στη συνείδησή του. Τα 90χρονα του Κόμματός μας με αυτή την ακούραστη δράση τα γιορτάζουμε και θα το κάνουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια και αποτελεσματικότητα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ