Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 11 Νοέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9928

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 90ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Στις 17 του Νοέμβρη 2007 το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας συμπληρώνει τα 89 χρόνια του και εισέρχεται στον ενενηκοστό χρόνο της ζωής του. Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε το διάστημα από τις 17 του Νοέμβρη 2007 και όλο το 2008 να είναι χρόνος πολιτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων γι' αυτήν τη βαρυσήμαντη ιστορική επέτειο.

Το ΚΚΕ υποδέχεται τα ενενήντα χρόνια του με ακλόνητη την πεποίθηση για την επικαιρότητα του σοσιαλισμού, με αυξημένο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα.

Η στρατηγική του ΚΚΕ για τη Λαϊκή Εξουσία ανταποκρίνεται στα μακροπρόθεσμα και στα άμεσα συμφέροντα της εργατικής τάξης, της μικρομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών. Αποτελεί τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ στο λαό, απάντηση στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.

Στην εργατική τάξη, ιδιαίτερα στις νέες γενιές της, όπως και στις νέες γενιές των λαϊκών στρωμάτων, αξίζει μόνο ένα μέλλον, αυτό που φοβάται ο ιμπεριαλισμός: Το σοσιαλιστικό - κομμουνιστικό.


ΣΕΛ.  3

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΙΝΣΚ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ
Ο σοσιαλισμός τελικά θα θριαμβεύσει!

Σήμερα ο «Ρ» παρουσιάζει την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στη Διεθνή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που έγινε στο Μινσκ της Λευκορωσίας, από τις 3 έως τις 5 Νοέμβρη 2007, με θέμα: «Η 90ή επέτειος της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης: Η επικαιρότητα και διαχρονική αξία των ιδεών της. Οι κομμουνιστές στην πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, για το σοσιαλισμό». Στη Συνάντηση πήραν μέρος 72 Κόμματα από 59 χώρες όλου του κόσμου.


ΣΕΛ.  4   -   6

Συνέντευξη Τύπου της Αλέκας Παπαρήγα

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, την Τρίτη 13 Νοέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι, με θέμα: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στο λαό». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου.



«902» TV
Τηλεόραση που θέλει να ξυπνήσει συνειδήσεις

Ο «Ρ» συζητάει με τον διευθυντή του «902», Τάκη Τσίγκα, για το νέο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού, αλλά και για το ραδιόφωνο.


ΣΕΛ.  2
ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Παρακαταθήκη η περσινή μάχη

Οι ταξικές δυνάμεις αναμετρήθηκαν με τις πρόσθετες δυσκολίες που έβαζε η Σύμβαση των 0,77 ευρώ της ΓΣΕΕ και πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα σε μια σειρά κλάδων.


ΣΕΛ.  12  -  13
ΚΟΖΑΝΗ - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Η ασυδοσία της «ΔΕΗ ΑΕ»

Ανεργία και απόγνωση από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Δυναμικά στη συνέχιση του αγώνα

Αγωνιστικό ραντεβού στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στις 17 Νοέμβρη.


ΣΕΛ.  19
ΚΟΥΒΑ
Στόχος η ενίσχυση του σοσιαλισμού

Μιλάει στο «Ρ» ο Χόρχε Αρίας Ντίας, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας.


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ