Κυριακή 11 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εργα με... «ανάποδες κλίσεις»!

Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Οπως αποδεικνύεται, κάτι πολύ σάπιο συμβαίνει με την εκτέλεση των δημοσίων έργων στη χώρα μας. Εχουμε και λέμε, λοιπόν, μόνο από την πρόσφατη ειδησεογραφία:

  • Χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ παραδέχτηκε ότι ο παρακηφίσιος συλλεκτήρας ακαθάρτων που κατασκευάστηκε το 1996 είναι άχρηστος, επειδή έχει ανάποδες κλίσεις και άλλες κακοτεχνίες και ότι τώρα θα πρέπει να ξανακατασκευαστεί, με χρήματα βέβαια που θα ξαναπληρώσει ο ελληνικός λαός.
  • Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι ο ελληνικός λαός θα πληρώσει πρόσθετα κονδύλια 5,5 εκατ. ευρώ για να μπουν κλιματιστικά, εκ των υστέρων, σε 14 συρμούς του μετρό της Αθήνας, επειδή αυτοί παραγγέλθηκαν στην αρχική εργολαβία χωρίς κλιματιστικά!
  • Πριν λίγες μέρες επίσης ο Συνήγορος του Πολίτη ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε ελλιπείς σχεδιαστικές επιλογές στην κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων - που κόστισε 2,4 δισ. ευρώ - με αποτέλεσμα να προκαλούνται προβλήματα ηχορύπανσης από τη λειτουργία του!

Γιατί όλα αυτά; Προφανώς γιατί για τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και τα δημόσια έργα αποτελούν εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό. Βασικό κριτήριο επιλογής και υλοποίησής τους δεν αποτελεί η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, αλλά η μεγιστοποίηση του κέρδους των μεγαλοεργολάβων. Γι' αυτό, λοιπόν, και οι... «ανάποδες κλίσεις»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ