Σάββατο 10 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Πολύνεκρες μάχες στην πρωτεύουσα

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

Σκληρές συγκρούσεις μαίνονταν και χτες στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, καθώς τα αιθιοπικά στρατεύματα εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση με όλμους κατά νότιων συνοικιών της πόλης μετά τη βεβήλωση των σορών αρκετών Αιθιόπων στρατιωτών από τους αντάρτες, που έσυραν τα πτώματά τους στους δρόμους. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το τελευταίο μόνο 24ωρο, σκοτώθηκαν 70 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 200.

Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με βαριά τραυματίες, που στην πλειοψηφία τους είναι άμαχοι. Αρκετοί πολίτες κατήγγειλαν ότι τα αιθιοπικά στρατεύματα, που έχουν εισβάλει στη Σομαλία για να «στηρίξουν» τον κυβερνητικό στρατό στη μάχη τους ενάντια στους αντάρτες της «Ενωσης Ισλαμικών δικαστηρίων», δεν τους επιτρέπουν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα για να αναζητήσουν κάπου καταφύγιο.

Και όλα αυτά, ενώ ο ΟΗΕ κατέστησε σαφές ότι είναι «ανέφικτη» η ανάπτυξη δικών του στρατευμάτων. Από την άλλη, η Αφρικανική Ενωση, έχει δεσμευτεί για την ανάπτυξη 8.000 στρατιωτών, εκ των οποίων, όμως, έχουν φτάσει μόνο 1.600 από την Ουγκάντα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ