Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Διπλό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση

Παράλληλα με την παράδοση του Κέντρου Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών στους ιδιώτες, η κυβέρνηση ψήφισε και νέα χαριστική ρύθμιση εργοδοτικών χρεών προς το ΙΚΑ

Την προώθηση της ιδιωτικοποίησης τομέων της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και τη συνέχιση των χαριστικών ρυθμίσεων χρεών προς τους εργοδότες κατήγγειλε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας, στην οποία θα υπάγεται εφεξής η μηχανοργάνωση των ασφαλιστικών ταμείων. Στο ίδιο νομοθέτημα - το οποίο υπερψηφίστηκε χτες μόνον από τους κυβερνητικούς βουλευτές - περιλαμβάνεται και παράταση προς τους εργοδότες, προκειμένου να ρυθμίσουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ιδιωτικοποιηθεί ο νευραλγικός χώρος των κοινωνικών ασφαλίσεων», τόνισε ο Τάκης Τσιόγκας, γι' αυτό «μετατρέπει το Κέντρο Ηλεκτρονικού Υπολογιστή Κοινωνικών Υπηρεσιών (ΚΗΥΚΥ) (σ.σ. η σημερινή υπηρεσία μηχανοργάνωσης) σε ΑΕ» και «καταργείται ο σημερινός μη κερδοσκοπικός τους χαρακτήρας». Παράλληλα, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο «ανοίγει τις πόρτες για την είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης», ενώ «δίνεται η δυνατότητα σε εταιρείες και ιδιωτικά νοσοκομεία να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ασφαλισμένων».

Ειδικά για τη νέα εταιρεία που δημιουργείται, σημείωσε ότι θα είναι «οργανισμός υποστήριξης των ιδιωτικών συμφερόντων», προκειμένου «να λεηλατήσουν τα "φιλέτα" της πληροφορικής των κοινωνικών υπηρεσιών». Ενώ επισήμανε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της συγχώνευσής της με άλλη ιδιωτική εταιρεία. Ζήτησε να παραμείνει το ΚΗΥΚΥ στο δημόσιο τασσόμενος υπέρ ενός «φορέα που θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους».

Τους παρακαλούν να πληρώσουν!

Οσον αφορά τις ρυθμίσεις χρεών προς το ΙΚΑ, ο Τ. Τσιόγκας τόνισε ότι η αντιασφαλιστική επίθεση κλιμακώνεται την ίδια ώρα που «οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ρυθμίζουν τα χρέη των εργοδοτών και τους τα χαρίζουν», ενώ απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση σημείωσε ότι «αντί να στείλετε τον εισαγγελέα τους παρακαλάτε να έρθουν να πληρώσουν»!

Η μετατροπή του ΚΗΥΚΥ θα μας βοηθήσει να «μειώσουμε το κόστος και να πολλαπλασιάσουμε την αποτελεσματικότητα του συστήματος» υποστήριξε εκ μέρους της ΝΔ ο εισηγητής της Κ. Μαρκόπουλος. Με περισσή υποκρισία η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Π. Χριστοφιλοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί με το άρθρο 19 «παρατείνεται η ρύθμιση χρεών των εργοδοτών προς το ΙΚΑ» και «καλλιεργείται κλίμα ασυδοσίας και μπαταχτσήδων», ξεχνώντας ότι ανάλογες τέτοιες ρυθμίσεις έχει νομοθετήσει και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

  • Με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνεργασία» εργαζομένων στο ΚΗΥΚΥ καταγγέλλει το σχέδιο νόμου και ζητάει τη μετατροπή του Κέντρου σε Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στο υπουργείο Απασχόλησης, που θα έχει την αποκλειστική ευθύνη και τις αρμοδιότητες για το σύνολο των έργων όλων των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου Προσωπικού ΗΔΙΚΑ (2023-12-08 00:00:00.0)
Χαρίζουν τα χρέη των εφοπλιστών (2004-07-13 00:00:00.0)
Προεόρτια νέων αντεργατικών αλλαγών (2004-01-21 00:00:00.0)
Αγνωστο πότε θα αποδοθούν τα χρέη (2001-12-12 00:00:00.0)
Μεθοδεύεται ο οικονομικός «στραγγαλισμός» του (2001-05-26 00:00:00.0)
Διευκολύνεται η εισφοροδιαφυγή (1998-11-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ