Παρασκευή 19 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ» ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΛΟΥΗ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Στον αέρα πάνω από 270 εργαζόμενοι

Ο πρώτος κλείνει το τμήμα ανταλλακτικών στην Αθήνα και ο Λούης εμμένει στα σχέδια να εγκαταλείψει το ξενοδοχειακό συγκρότημα

Στο δρόμο της ανεργίας κινδυνεύουν να βρεθούν 103 εργαζόμενοι, καθώς όπως ανακοίνωσε η διεύθυνση της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων «Σαρακάκης», στη Λεωφόρο Καβάλας, σκοπεύει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτη να κλείσει το τμήμα ανταλλακτικών της επιχείρησης.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση του Συνδικάτου Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», της Ενωσης Λογιστών Αθήνας και του ΠΑΜΕ, στελέχη των οποίων βρέθηκαν χτες το πρωί στο πλευρό των εργαζομένων, καλώντας τους σε αγωνιστική δράση, προκειμένου να μην κλείσει το τμήμα και να μη γίνει καμία απόλυση.

Η διεύθυνση της επιχείρησης, για να αποφύγει τις όποιες αντιδράσεις και να ολοκληρώσει γρήγορα τα σχέδιά της, ανακοίνωσε, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν εργαζόμενοι στους συνδικαλιστές, ότι θα δώσει έξτρα χρηματικό μπόνους (εκτός από τις αποζημιώσεις) στους εργαζόμενους που θα αποχωρήσουν και πιθανόν να καλύψει και ασφαλιστικές εισφορές όσων είναι κοντά στη συνταξιοδότηση. Τις επόμενες μέρες τα ταξικά σωματεία θα πάρουν συγκεκριμένες αποφάσεις ενάντια στα σχέδια της επιχείρησης.

Στη Ζάκυνθο

Την απόφαση του «Ομίλου Λούη» να εγκαταλείψει ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Βασιλικό Ζακύνθου, στέλνοντας στην ανεργία 170 εργαζόμενους, αποκάλυψαν ουσιαστικά χτες εκπρόσωποι της εταιρείας σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους προτείνουν την απορρόφηση κάποιων από αυτούς, αν και εφόσον προκύψουν κενές θέσεις εργασίας στα άλλα δυο ξενοδοχεία του Ομίλου στο νησί, καθώς και ότι οι υπόλοιποι θα αποζημιωθούν κανονικά.

Οι συνδικαλιστές με τη σειρά τους δήλωσαν ότι δε διαπραγματεύονται καμία απόλυση, απαιτώντας συγκεκριμένη δέσμευση για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Χτες αργά το απόγευμα το σωματείο είχε ορίσει σύσκεψη με τους εργαζόμενους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, προκειμένου να αποφασίσουν τα παραπέρα αγωνιστικά τους βήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ