Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Επίδομα θέρμανσης στις λαϊκές οικογένειες

Σε ανακοίνωσή του για το πετρέλαιο θέρμανσης το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης οδηγεί σε απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες. Οι βασικές αιτίες για τη διαρκή και υπέρογκη αύξηση των καυσίμων είναι από τη μια η βαριά φορολογία που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων που ελέγχουν την παραγωγή, τη διύλιση και τη διακίνηση.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας (που αποφάσισε η ΕΕ με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), είναι ωφέλιμη μόνο για το μονοπωλιακό κεφάλαιο, για να αποκτά τεράστια κέρδη από τη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος.

Σε αυτό το καθεστώς αποτελεί εμπαιγμό ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι επιδιώκει να χτυπήσει τα κυκλώματα λαθρεμπορίας και φοροδιαφυγής.

Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα να μην αποδεχτούν τη ληστεία που γίνεται στο εισόδημά τους μέσω των καυσίμων. Να απορρίψουν συνολικά τον "ευρωμονόδρομο", την πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων.

Να καταργηθούν τώρα όλοι οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα. Να δοθεί επίδομα θέρμανσης σε όλες τις λαϊκές οικογένειες. Πάλη για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα ενέργειας, αποκλειστικά δημόσιου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ