Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9907

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Αύριο στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια
  • Αύριο Πέμπτη 18 Οκτώβρη σε μια σειρά πόλεις προγραμματίζονται συγκεντρώσεις φοιτητών, εργαζομένων, εκπαιδευτικών και γονιών. Στην Αθήνα, στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 π.μ. στο Πολυτεχνείο.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται κινητοποιήσεις στις σχολές ενάντια σε πτυχές του νόμου - πλαισίου και σε όλα τα μέτρα εμπορευματοποίησης της Παιδείας.
  • Συνεχίζονται οι εξορμήσεις των δυνάμεων της ΚΝΕ σε σχολεία και χώρους κατάρτισης.

ΣΕΛ.  14   -   15

ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ σε εργοδοσία και συμβιβασμένους συνδικαλιστές

Οι εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι μαζικά στο κάλεσμα της «Εργοστασιακής Επιτροπής» είπαν ΟΧΙ στον τεμαχισμό του ναυπηγείου, στην επικύρωση της πώλησης του τμήματος τροχαίου υλικού και την απόλυση των 200 συναδέλφων τους και ταυτόχρονα καθαίρεσαν τους «μισθοφόρους» της εργοδοσίας στη διοίκηση του σωματείου «Τρίαινα»

Οι εργαζόμενοι του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας έκαναν ένα μεγάλο βήμα μπροστά, στην υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και της διαφύλαξης των θέσεων εργασίας τους. Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσής τους, με μυστική ψηφοφορία, αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι στη γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία «Thyssen Kroup». Αποτίναξαν από το σβέρκο τους τη δυναστεία της συμβιβασμένης - πάντα ταγμένης με το πλευρό των εργοδοτών και των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου «Τρίαινα» και με μεγάλη πλειοψηφία συμπαρατάχτηκαν με τις ταξικές δυνάμεις της «Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» συσπειρωμένης στις γραμμές του ΠΑΜΕ.

Οι εργαζόμενοι, ανταποκρινόμενοι μαζικά στο κάλεσμα της «Εργοστασιακής Επιτροπής», σε σύνολο ψηφισάντων 1.089, με ποσοστό 53%, είπαν ΟΧΙ στον τεμαχισμό του ναυπηγείου, στην επικύρωση της πώλησης του τμήματος τροχαίου υλικού και την απόλυση των 200 συναδέλφων τους. Ταυτόχρονα με το ΟΧΙ αυτό, οι εργαζόμενοι επικρότησαν την πρόταση μομφής εναντίον της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου και καθαίρεσαν τους «μισθοφόρους» της εργοδοσίας, δίνοντας ώθηση συνολικά στη μάχη για την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα.


ΣΕΛ.  3

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟ 2002
Κατέρρευσαν οι χαλκευμένες κατηγορίες

Αθώους κήρυξε χτες το δικαστήριο τον Γιώργο Τούσσα, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, και τους Δημήτρη Κυζίλη, Νίκο Αθανασέλο, Νίκο Τέγο, που μαζί με χιλιάδες άλλους εργαζόμενους συμμετείχαν στο μεγαλειώδη απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών στις 29 Μάη του 2002. Το χαλκευμένο κατηγορητήριο κατέρρευσε και επιστράφηκε σ' αυτούς που έδωσαν την πολιτική εντολή να ματοκυληθεί το λιμάνι (φωτ.), να ποινικοποιηθεί το δικαίωμα στην απεργία και το καθήκον στην αλληλεγγύη.


ΣΕΛ.  11


ΝΕ ΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»!

Απάντηση στην απόπειρα σπίλωσης του ΚΚΕ από το δήμαρχο Ζαχάρως

«Η νέα απόπειρα του γνωστού δημάρχου Ζαχάρως να σπιλώσει με ψευτιές το ΚΚΕ, αποκαλύπτει τον προβοκατόρικο ρόλο του, υπέρ των εγκληματικών σχεδίων για την περιοχή και τις μεγάλες ευθύνες που τον βαραίνουν για τη ρεμούλα που επικρατεί σε βάρος των πυρόπληκτων του νομού μας».

Τα παραπάνω υπογραμμίζει σε ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσε η ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ σχετικά με τη συκοφαντική επίθεση του Δημάρχου Ζαχάρως και συνεχίζει:

«Συγκεκριμένα ο Πανταζής Χρονόπουλος σε τηλεφωνική παρέμβαση σήμερα Τρίτη 16/10/2007 (σ.σ. χτες) στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA και στην εκπομπή των Δ. Βερύκιου και Δ. Σταυρόπουλου είχε το θράσος να μιλήσει για μέλη του ΚΚΕ καταχραστές της ανθρωπιστικής βοήθειας και καταπατητές δημόσιας έκτασης, θυμίζοντας την παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης". Οι συκοφαντίες του δημάρχου Ζαχάρως σε βάρος του ΚΚΕ στοχεύουν να κουκουλώσουν τις δικές του πομπές. Επιχειρεί με αυτό τον τρόπο να εμποδίσει τη συσπειρωτική δράση της Κομματικής Οργάνωσης Ηλείας του ΚΚΕ που αναπτύσσεται στο χώρο των πυροπλήκτων και γενικότερα στο λαό της Ηλείας με στόχο να ματαιώσει τα σχέδια στα οποία ο δήμαρχος πρωτοστατεί και αφορούν στο ξεπούλημα της παραλίας και των δασικών εκτάσεων της Ζαχάρως στις πολυεθνικές. Επίσης να σταματήσει η εκτεταμένη ρεμούλα που γίνεται στην ανθρωπιστική βοήθεια.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας του ΚΚΕ δηλώνει ότι η απάντηση στη συκοφαντική και προβοκατόρικη επίθεση του δημάρχου θα είναι η κλιμάκωση της πάλης για τα δικαιώματα των πυροπλήκτων και του λαού της Ηλείας ενάντια στα συμφέροντα που ο δήμαρχος υπηρετεί.

Το ΚΚΕ σε όλη την 90χρονη ιστορία του έχει αποδείξει ότι είναι αδιάλλακτο με τη διαφθορά και ότι δε φοβάται τους κάθε λογής προβοκάτορες που υπηρετούν την αντιλαϊκή πολιτική και το εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά και αναπαράγει τη διαφθορά και τη σήψη».


ΣΕΛ.  13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ξεκινά ο στημένος διάλογος

Καθώς οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντείνουν την προσπάθειά τους για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων στις 7 Νοέμβρη, αύριο αρχίζει στη Βουλή ο «κοινωνικός διάλογος» της απάτης.


ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ