Τρίτη 16 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΠΕΛΛΑΣ
Συσκέψεις για τα οξυμένα προβλήματα

Αύριο στις Σέρρες, την Παρασκευή στην Πέλλα

Τους τρόπους και τις μορφές της αγωνιστικής τους αντίδρασης, μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποφασίζουν οι κτηνοτρόφοι των Σερρών και της Πέλλας σε συγκεντρώσεις - συσκέψεις που πραγματοποιούν αυτήν τη βδομάδα. Προβλήματα που έχουν τις ρίζες τους στις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και που το τελευταίο διάστημα έχουν οξυνθεί, καθώς έχουν αυξηθεί πολύ οι τιμές των ζωοτροφών.

Η συγκέντρωση στις Σέρρες γίνεται στο Ροδολείβος (αίθουσα Σινέ - Ρόδον) αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., με πρωτοβουλία της ΝΕ του ΚΚΕ Ν. Σερρών. Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ, οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες, αφού εφαρμόζει με ζήλο τους νέους κανονισμούς της ΕΕ. «Δεν παίρνει κανένα μέτρο ενάντια στην ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων που κερδοσκοπούν σε βάρος αγροτών και κτηνοτρόφων. Δε θεσμοθετεί ικανοποιητικές εγγυημένες τιμές στα σιτηρά, στο γάλα, στο κρέας, στον καπνό - που έχει ήδη εξαφανιστεί. Ομως, για εξαφάνιση πάνε και τα τεύτλα, καθώς και το βαμβάκι. Ακόμη, δεν επιδοτεί ζωοτροφές και άλλα προϊόντα».

«Ιδιαίτερες ευθύνες, συνεχίζει η ανακοίνωση, έχει και το ΠΑΣΟΚ που το 2003 υιοθέτησε όλους τους κανονισμούς της ΚΑΠ που σήμερα η ΝΔ συνεχίζει την εφαρμογή αυτών των κανονισμών».

Στην Πέλλα

Η συγκέντρωση των κτηνοτρόφων της Πέλλας προγραμματίστηκε από την ΠΑΣΥ για την Παρασκευή, 19 του Οκτώβρη, στις 8 το βράδυ, στη Λάκκα του Δήμου Μενηίδας. Σ' αυτήν τη σύσκεψη θα εκλεγεί Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτρόφων Ν. Πέλλας και θα αποφασιστεί η δημιουργία Συλλόγου Κτηνοτρόφων όλου του Νομού.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται από κλιμάκια της ΠΑΣΥ οι ενημερωτικές συσκέψεις των κτηνοτρόφων του Ν. Πέλλας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ στον τομέα των Δημητριακών με συνέπεια την κατακόρυφη αύξηση των τιμών των ζωοτροφών. Την αγανάκτηση των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων της Πέλλας και την απόφασή τους να αγωνιστούν για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους ενάντια στις πολιτικές αφανισμού τους συνάντησε σε όλες τις περιοδείες το μέλος της πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ Νίκος Χριστάκης. Συμμετείχε και μίλησε σε συναδέλφους του κτηνοτρόφους στα χωριά του ορεινού όγκου του Πάικου, Κρώμνη - Ν. Μυλότοπο, Λάκκα, καθώς και στα ορεινά χωριά της Εδεσσας Σωτήρα, Κλεισοχώρι, Μαργαρίτα και Αγρας. Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί με τους κτηνοτρόφους των χωριών της περιοχής Αριδαίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ