Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Επικίνδυνα λύματα στην Πλαγιά

Να απομακρυνθούν άμεσα τα λύματα από την κατοικημένη περιοχή της Πλαγιάς, στον Δήμο Κεκρωπίας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος να αποτελέσουν μια μόνιμη εστία μόλυνσης για την περιοχή, αλλά και για τη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας, όπου αυτά καταλήγουν χωρίς επεξεργασία, ζητούν με Ερώτησή τους στη Βουλή, προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σπύρος Στριφτάρης και Παναγιώτης Κοσιώνης.

Οπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά στην Ερώτησή τους, το αποχετευτικό δίκτυο της Πλαγιάς καταλήγει σε ένα ανοιχτό φρεάτιο, το οποίο απέχει μόλις 30 μέτρα από τις κατοικίες και στη συνέχεια, χωρίς καμία επεξεργασία, στη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας. Μάλιστα, πέρα από τους κινδύνους που επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, να δημιουργηθεί δηλαδή, μία μόνιμη εστία μόλυνσης, ήδη ανάμεσα στους κατοίκους της Πλαγιάς εμφανίζονται πολλά κρούσματα ηπατίτιδας.

Μπροστά στην υπάρχουσα κατάσταση και τους κινδύνους που εγκυμονεί, οι βουλευτές του ΚΚΕ καλούν την κυβέρνηση να απομακρύνει τα λύματα από την κατοικημένη περιοχή, «ώστε να μην υπάρχει εστία μόλυνσης για 1.100 κατοίκους και μια εστία δημιουργίας οικολογικής καταστροφής στη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ