Κυριακή 19 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνεργάτες με περγαμηνές

Ενας από τους συντάκτες της έκθεσης του ΙΣΤΑΜΕ, σχετικά με τη στρατηγική της Λισαβόνας που παρουσιάζει σήμερα ο «Ρ», είναι ο Πλάτων Τήνιος, μέλος της «Επιτροπής Σπράου», η οποία το 1997, κατ' εντολήν της τότε κυβέρνησης Σημίτη, κατέληξε στο αντιδραστικό πόρισμα σχετικά με τις παραπέρα ανατροπές στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης (ρόλος που τώρα έχει ανατεθεί στην Επιτροπή Αναλυτή).

Ο ίδιος ο Π. Τήνιος διατέλεσε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού. Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του σε ημερίδα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών (25/5/99), όπου κατέθεσε την απογοήτευσή του «από τη μεταρρύθμιση με δόσεις», που έκανε η ΝΔ και τάχθηκε υπέρ της «εκ βάθρων ανάπλασης» του ασφαλιστικού συστήματος.

Παράλληλα, ζήτησε πρωτοβουλίες που πρέπει να κατατείνουν στη «μεγαλύτερη ατομική ευθύνη για την εξασφάλιση της συνταξιοδοτικής οικονομικής επάρκειας και οικονομικό σχεδιασμό της απόσυρσης από την εργασία»! Δηλαδή, να απαλλαγεί το κράτος και οι εργοδότες από το «βάρος» της Κοινωνικής Ασφάλισης και να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για δουλιά μέχρι το θάνατο. Τις απόψεις του - γέννημα θρέμμα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ - εκτίμησε δεόντως ο Γ. Παπανδρέου, αναθέτοντάς του ρόλο στο ΙΣΤΑΜΕ...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ