Κυριακή 19 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περιβαλλοντική πολιτική και ο Ασωπός...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Η κυβέρνηση εφαρμόζει μια συνολική και συγκροτημένη πολιτική για την προστασία του περιβάλλοντος, προχωρώντας με αποφασιστικά βήματα στην ορθολογική διαχείριση των υδάτων, την ανακύκλωση και την οικολογική διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, την προώθηση φιλικών προς το περιβάλλον μορφών γεωργικής και βιομηχανικής δράσης και την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη».

Αυτά ειπώθηκαν από τον ΓΓ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Θ. Σκορδά, με αφορμή το ζήτημα της μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα στα Οινόφυτα από τον Ασωπό ποταμό!

Εμείς απλά να θυμίσουμε ότι το Προεδρικό Διάταγμα επί χούντας το '69, που μετατρέπει τον Ασωπό σε οχετό ανεπεξέργαστων βιομηχανικών λυμάτων καμιά μεταπολιτευτική κυβέρνηση δεν το έχει καταργήσει. Οτι οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων επιδοτούν και δίνουν κίνητρα στις βιομηχανίες που δρουν στην περιοχή, χωρίς έλεγχο. Οτι ούτε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ πήραν μέτρα για τη δημόσια Υγεία παρά τις αναλύσεις της τελευταίας δεκαετίας για το μολυσμένο υδροφόρο ορίζοντα.

Για να μη μιλήσουμε, για τις παράνομες χωματερές, για την πολιτική ιδιωτικοποίησης των υδάτινων πόρων και για την παράδοση της ανακύκλωσης σε επιχειρηματίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ