Κυριακή 19 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολοι στη μάχη, κάθε λεπτό ως την κάλπη!

Λιγότερο από ένας μήνας το διάστημα που απομένει ως το άνοιγμα της κάλπης. Για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αυτός ο χρόνος δεν μπορεί παρά να σηματοδοτήσει την κλιμάκωση και το επιστέγασμα μιας πλατιάς πολύμορφης δραστηριότητας που εδώ και μήνες ξετυλίγουν σε πόλεις και χωριά, σε εργασιακούς χώρους, σε σχολεία και σχολές, ανάμεσα στους εργαζόμενους, τους ανθρώπους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Σε μια επίμονη προσπάθεια να τους φέρουν σε επαφή με τις πολιτικές θέσεις και την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, να απαγκιστρώσουν από τα δολώματα του δικομματισμού και να πείσουν για την ανάγκη η δυσαρέσκεια και η οργή τους, αλλά και η ριζοσπαστικότητά τους, η διάθεση για ανίχνευση ενός διαφορετικού δρόμου, να εκφραστεί στην κάλπη με συνειδητή ψήφο στο ΚΚΕ.

Αλλωστε η παρουσία και η δράση μέσα στο λαό, η συζήτηση μ' αυτόν, για τους κομμουνιστές δε χρειάζεται επίσημη αφορμή, όπως είναι η προκήρυξη εκλογών, είναι δεδομένη και διαρκής. Αυτό που χρειάζεται ως τη μέρα της κάλπης είναι η επιστράτευση όλων των δυνάμεων και η ένταση στο έπακρο της προσπάθειας να φτάσει παντού η φωνή του ΚΚΕ, να συζητηθεί με τον λαό όλος ο πλούτος της σκέψης του Κόμματός μας, οι θέσεις και οι προτάσεις του για κάθε ζήτημα και για την πολιτική διεξόδου σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων.

Χωρίς καμία υποτίμηση των δυσκολιών και της δύναμης των αντιπάλων, που το επόμενο διάστημα σίγουρα θα εντείνουν και οι ίδιοι τη δική τους προσπάθεια για χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων, για αποσιώπηση της φωνής του ΚΚΕ και για να πληγεί η δυναμική του, έχουμε πολλές δυνατότητες στα χέρια μας. Που πρέπει να αξιοποιηθούν όλες, στο έπακρο, από όλους μας. Αυτή η μάχη, μας χρειάζεται όλους μας για να δοθεί με αποτελεσματικότητα.

Να κάνει νέο ξεκίνημα ο λαός

Εχουμε τη δυνατότητα που μας δίνει η αναγνώριση και η εκτίμηση της δράσης του Κόμματός μας από τον λαό. Η απήχηση των θέσεων και των προτάσεών του. Η καταγραφή του ως δύναμη που εκφράζει τη διαφορετική, φιλολαϊκή εναλλακτική πολιτική πρόταση αναγκαία όσο ποτέ για το σήμερα και το αύριο, και ως ο μόνος συνεπής αντίπαλος του δικομματισμού και της πλουτοκρατίας.

Τη δυνατότητα που μας δίνει η οξυμένη λαϊκή δυσαρέσκεια και οργή για τα τεράστια προβλήματα με τα οποία αναμετριέται καθημερινά η εργατική λαϊκή οικογένεια. Απομένει να δείξουμε με σαφήνεια τον υπεύθυνο και κυρίως να αναδείξουμε με πειθώ την ανάγκη αυτός να καταδικαστεί και στην κάλπη. Είναι ένας τρόπος, μαζί με την όξυνση των κοινωνικοπολιτικών αγώνων, τα λαϊκά στρώματα να βρουν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει έξω από τα αδιέξοδα που ο δικομματισμός υψώνει στη ζωή τους.

Ακόμα, τη δυνατότητα που προκύπτει από τη συσσωρευμένη εμπειρία του λαού. Γνωρίζει πως τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια, είτε με ΠΑΣΟΚ είτε με ΝΔ στην κυβέρνηση, η ζωή του πήγε από το κακό στο χειρότερο. Συγχρόνως η κερδοφορία του κεφαλαίου πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Από ένστικτο ξέρει πως έτσι θα συνεχίζεται η ζωή του όσο η δικομματική εναλλαγή πορεύεται αλώβητη, χωρίς να τιμωρείται, χωρίς να πληρώνει τις συνέπειες των αντιλαϊκών της έργων.

Πρέπει εμείς, κάθε κομμουνιστής και κομμουνίστρια, να συζητήσουμε με τον λαό αποδεικνύοντας πως είναι φρούδες οι ελπίδες που του καλλιεργούν για καλύτερες μέρες. Η προσήλωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις είναι εγγύηση για συνέχιση της μιζέριας, της φτώχειας, της ανασφάλειας. Η κοινή τους στρατηγική, η κοινή πολιτική και των δύο προκύπτει από παντού, από κάθε πλευρά της πολιτικής που έχουν ήδη εφαρμόσει κι αυτής που εξαγγέλλουν ότι θα εφαρμόσουν, αν κανείς την απογυμνώσει από ψευτοπαροχές και υποσχέσεις.

Ο λαός αυτή τη φορά μπορεί και πρέπει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Να σπάσει τα δεσμά του δικομματισμού δίνοντας ένα γερό προληπτικό χτύπημα με την ψήφο του στα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα που του χαλκεύουν. Να δείξει ότι ξέρει τι τον περιμένει και παίρνει έγκαιρα τα μέτρα του και στην κάλπη, στην κατεύθυνση που δείχνουν τα συμφέροντά του. Να απορρίψει τον δικομματικό εμπαιγμό και να καταδικάσει όσους τον «καίνε» και του υπόσχονται πως θα «τον αλείψουν λάδι». Κάθε μέλος και φίλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπορεί με τη συστηματική δουλιά με κάθε άνθρωπο του μόχθου με τον οποίο έρχεται σε επαφή, να του δείξει τον άλλο δρόμο που του προτείνει το Κόμμα, να του εμφυσήσει την αισιοδοξία πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν αρκεί ο ίδιος να το αποφασίσει και να κάνει το βήμα. Να κάνει το απλό. Να τιμωρήσει τους ενόχους για τα προβλήματά του. Να καταψηφίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Και να ισχυροποιήσει εκλογικά το ΚΚΕ. Μόνο έτσι η επόμενη μέρα των εκλογών θα είναι μια πραγματικά καλή μέρα για το λαό.


Β.Ν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ