Κυριακή 12 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Με το ΚΚΕ για τις πραγματικές μας ανάγκες

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βαφτίζουν «παροχές» τα ψίχουλα, έχοντας κοινή στρατηγική στόχευση προς όφελος της πλουτοκρατίας

Η πολιτική πτωχοκομείου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταδικάζει σε ανέχεια τη λαϊκή οικογένεια. Πρέπει να τιμωρηθούν! Στους δρόμους και στην κάλπη!
Η πολιτική πτωχοκομείου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταδικάζει σε ανέχεια τη λαϊκή οικογένεια. Πρέπει να τιμωρηθούν! Στους δρόμους και στην κάλπη!
Με κλιμακούμενη ένταση, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μπαράζ εξαγγελιών από την κυβέρνηση. Στα ψίχουλα πτωχοκομείου που τάζει, το ΠΑΣΟΚ απαντά με καταγγελίες για προεκλογική παροχολογία. Ταυτόχρονα, κυρίως μέσω του «αντιπολιτευόμενου» Τύπου, θέτει ζήτημα για το πού θα βρεθούν τα λεφτά, ώστε να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες, κινδυνολογώντας για τη ζημιά που προκαλούν στα οικονομικά της χώρας οι ακατάσχετες «παροχές». Τι επιβεβαιώνει η μεταξύ τους «αντιπαράθεση»; Πρώτον, ότι και οι δυο θεωρούν «παροχές» μέτρα, που, από την οικονομική και κοινωνική σκοπιά τους, γυρνάνε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην εποχή της Φρειδερίκης. Τα εξευτελιστικά ψίχουλα βαφτίζονται «παροχές» ακριβώς γιατί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας των δεσμεύσεών τους στο κεφάλαιο, μέχρι εκεί μπορούν να δώσουν, με δεδομένο μάλιστα ότι θα τα πάρουν (αν δεν τα έχουν, ήδη, πάρει) πίσω διπλά και τρίδιπλα.

Δεύτερον, επιχειρούν και οι δυο να κρύψουν ότι πλούτος υπάρχει, και μάλιστα ασύλληπτος. Είναι αυτός που παράγει με τον ιδρώτα της η εργατική τάξη και μόνο. Με τη μόνη διαφορά ότι εξαιτίας της πολιτικής τους βρίσκεται συγκεντρωμένος στις τσέπες μιας χούφτας καπιταλιστών. Αυτούς υπηρετεί η πολιτική τους. Γι' αυτό ο ένας κάνει λόγο για «παροχές στα όρια του προϋπολογισμού» και ο άλλος κινδυνολογεί για τη ζημιά στα «οικονομικά της χώρας». Για τον προϋπολογισμό και τα οικονομικά του κεφαλαίου ανησυχούν και αυτήν τους την ανησυχία εκφράζουν. Τρίτον, κοινός στόχος τους είναι να ρίξουν ακόμα πιο κάτω την απαιτητικότητα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, προωθώντας, παράλληλα, μέτρα στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο. Στους φτωχούς και τους άνεργους λένε ότι οι επιλογές τους περιορίζονται στα 66 λεπτά του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής και στη βραχύχρονη ημιαπασχόληση με επιδότηση του εργοδότη κατά τα 2/3 του μεροκάματου.

Στους συμβασιούχους λένε να ξεχάσουν την αοριστικοποίηση και να κρεμάσουν τις ελπίδες τους στους πίνακες της μοριοδότησης. Στους συνταξιούχους λένε να αρκεστούν στο 4% των αυξήσεων πείνας και στην εθνική σύνταξη των 550 και 600 ευρώ! Στα ΑμΕΑ λένε να συμβιβαστούν με «καθρεφτάκια» - αποκωδικοποιητές, εξευτελίζοντάς τους. Είναι οι ίδιοι, που χαιρέτισαν την αύξηση των 77 λεπτών στους μισθούς και το μεροκάματο, που υπέγραψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Τι σχέση έχουν οι πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων με τα όσα εξαγγέλλει η κυβέρνηση; Καμιά απολύτως! Τι ποσοστό από τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι αποτελούν οι δήθεν «παροχές» της κυβέρνησης; Μηδενικό! Αυτή είναι η αλήθεια. Και αυτήν την αλήθεια πρέπει να κάνουν παντιέρα με την πάλη και την ψήφο τους οι εργαζόμενοι.

Η εργατική τάξη παράγει τον πλούτο και σ' αυτήν ανήκει εξ ολοκλήρου. Και ο δρόμος για την κατάκτησή του περνάει μέσα από τη διεκδίκηση αιτημάτων, που απαντούν στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Περνάει σήμερα μέσα από την πάλη για 1.300 ευρώ κατώτερο μισθό, 52 ευρώ κατώτερο μεροκάματο, 1.050 κατώτερη σύνταξη στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, μια πενταετία λιγότερη για τα ΒΑΕ. Περνάει μέσα από τον αγώνα για 1.050 ευρώ επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα μέχρι που ο άνεργος να βρει δουλιά, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα και με τα χρόνια της ανεργίας να θεωρούνται συντάξιμα. Περνάει μέσα από τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλιάς με πλήρη δικαιώματα, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, κατάργηση των αντιασφαλιστικών και αντεργατικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ. Αυτόν το δρόμο καλούν τους εργαζόμενους να βαδίσουν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες. Κάνοντας αποφασιστικό βήμα και στις επερχόμενες εκλογές. Με την αποδυνάμωση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την ενίσχυση του ΚΚΕ.


Περ. Κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ