Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Αυγούστου 2007 - αριθ. φύλλου: 9850

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Προσπάθεια παρεμπόδισης πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ
  • Κυβέρνηση και διοίκηση του Λαϊκού Νοσοκομείου προσπάθησαν χτες να αποτρέψουν εξόρμηση κλιμακίου του ΚΚΕ. Το περιστατικό έρχεται μετά από επίθεση που δέχτηκε την Τετάρτη από «σεκιουριτάδες» του νοσοκομείου επίσης κλιμάκιο του Κόμματος. Η αποφασιστική στάση των κομμουνιστών επέβαλε χτες την πραγματοποίηση της εξόρμησης.
  • Αυτό που τους φοβίζει είναι η αύξηση της επιρροής των θέσεων του Κόμματος στους εργαζόμενους.

ΣΕΛ.  3

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ σε βάρος του λαού

ΚΚΕ: Οι παραλίες ανήκουν στο λαό, η ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές είναι δικαίωμα. Παράνομη είναι η κατοχή και η εκμετάλλευσή τους από επιχειρηματίες. Παράνομη είναι η πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εκχωρεί και ευνοεί την εμπορευματοποίησή τους

  • Οι βιαιοπραγίες των μπράβων των επιχειρηματιών σε βάρος των λουομένων στην παραλία του Ελληνικού χτες, πρέπει να καταδικαστούν απ' όλο το λαό. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της.
  • Ο «Ρ», σήμερα, φέρνει στο φως της δημοσιότητας την προκλητική και κυνική θέση της Κομισιόν: «Δε συνεπάγεται ότι η κάθε παραλία ή το σύνολο της ακτογραμμής πρέπει να είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό»!
  • Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, κινούμενοι σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο που θέτει η ΕΕ - το οποίο άλλωστε συναποφάσισαν και συνδιαμόρφωσαν στα αρμόδια όργανα των Βρυξελλών - ψήφισαν μια σειρά από νόμους που παραχωρούν τεράστιες εκτάσεις των ακτογραμμών στα ιδιωτικά συμφέροντα.
  • Συνυπεύθυνος, όμως, είναι και ο ΣΥΝ, ο οποίος με το ένα χέρι μοιράζει φυλλάδια για «ελεύθερες παραλίες» και από την άλλη, στα αρμόδια όργανα της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ), συμφώνησε με το ξεπούλημα.

ΣΕΛ.  6   -   7

ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ
Η πολιτική του δικομματισμού δηλητηριάζει το νερό

Οι επί χρόνια πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που άφηναν ελεύθερες εκατοντάδες βιομηχανίες να ρίχνουν ανεπεξέργαστα απόβλητα στον Ασωπό, συνεχίζονται. Ταυτόχρονα, η ΕΥΔΑΠ ΑΕ δρα σαν στυγνός επιχειρηματίας στο αίτημα των κατοίκων για άμεση υδροδότηση της περιοχής. Το μολυσμένο με καρκινογόνες ουσίες νερό εξακολουθεί να τρέχει από τις βρύσες των σπιτιών της περιοχής, ενώ, ταυτόχρονα, αφορά ολόκληρο το λαό, αφού τα βιομηχανικά και αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή τροφοδοτούν όλη την ελληνική αγορά.


ΣΕΛ.  8


KKE
Είδος πολυτελείας το ψωμί

Τις ανατιμήσεις στο ψωμί καταγγέλλει με σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Στόχος - τονίζει - να αυξηθούν κι άλλο τα υπέρογκα κέρδη των αλευροβιομηχάνων.


ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ