Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ
Ημίμετρα και ... δεσμεύσεις

Με ημίμετρα, επιδιώκει να δώσει λύση η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ στα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) ΑΕ.

Συγκεκριμένα, μετά τη χτεσινή δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, έξω απ' τα γραφεία του ΥΠΕΧΩΔΕ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου είχε συνάντηση μαζί τους, όπου και δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα των τριών μηνών, που ακόμη δεν έχουν πληρωθεί. Επιπλέον, υπήρξε δέσμευση πως θα ληφθεί δάνειο, ύψους 3 εκατ. ευρώ, για να αντιμετωπιστούν τα τρέχοντα σημαντικά προβλήματα της επιχείρησης - για παράδειγμα, πληρωμή του ΙΚΑ των εργαζομένων, που υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι 55 εργαζόμενοι της ΔΕΠΟΣ παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες και δεν έχουν λάβει ούτε το επίδομα αδείας.

Επί της ουσίας, όμως, και παρά τις όποιες υποσχέσεις, τα προβλήματα παραμένουν. Η εταιρεία παραμένει ανενεργός. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τα τελευταία τρία χρόνια υπάρχει μπλοκάρισμα όλων των νέων έργων της επιχείρησης και τονίζουν ότι η όλη διαδικασία αποτελεί μεθόδευση για την απαξίωση της επιχείρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση έχει τεράστια ακίνητη περιουσία. Για παράδειγμα, της έχουν παραχωρηθεί προς ανάπλαση, 3.500 στρέμματα παραλιακές εκτάσεις. «Οι εκτάσεις αυτές είναι φιλέτο», μας λένε οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ