Παρασκευή 27 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Στον Ν. Σαουίρις η «Tellas»

Στον όμιλο του Αιγύπτιου μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουίρις και μάλιστα με «προίκα» 9,43 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, καταλήγει τελικά - όπως όλα δείχνουν - ολοκληρωτικά η «Tellas» (θυγατρική της ΔΕΗ σε ποσοστό 49,9%). Σύμφωνα με πληροφορίες, το «παζάρι» μεταξύ ΔΕΗ και Σαουίρις, που άρχισε μετά τον ωμό εκβιασμό του Αιγύπτιου μεγαλοεπιχειρηματία («ή μας πουλάτε την "Tellas" ή πουλάμε εμείς το ποσοστό μας»), κατέληξε τελικά σε προφορική συμφωνία, με τίμημα εξαγοράς τα 170 εκατ. ευρώ.

Την είδηση αυτή, ουσιαστικά, επιβεβαιώνει με χτεσινή της ανακοίνωση η διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία επισημαίνει ότι «δεν έχει σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τον κ. Σαουίρις και βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης των πραγματικά βελτιωμένων προτάσεών του». Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έσπευσε ήδη να «προικοδοτήσει» την «Tellas», με 9,43 εκατ. ευρώ από τις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου, προκειμένου να αναπτύξει ευρυζωνικές υποδομές και υπηρεσίες σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Βάσει της συμφωνίας, το ποσοστό που κατέχει η ΔΕΗ στην «Tellas» (49,99%) θα μεταβιβαστεί, έναντι 170 εκατ. ευρώ, είτε στην εταιρεία «Weather Investments», είτε στην «WIND Telecommunications Spa» (κατέχει το υπόλοιπο ποσοστό της «Tellas», δηλαδή το 50% συν μία μετοχή), ιδιοκτησίας Ν. Σαουίρις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το τίμημα περιλαμβάνει μόνο τις υποδομές της «Tellas». Για τις υποδομές της ΔΕΗ που έχει υπενοικιάσει και χρησιμοποιεί η «Tellas» με συμβόλαιο έως το 2009, στελέχη της Επιχείρησης αναφέρουν ότι με τη λήξη του συμβολαίου, θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με τον καινούριο ιδιοκτήτη.

Τις επόμενες μέρες, αναμένεται η κατάθεση γραπτής προσφοράς από την πλευρά του Αιγύπτιου μεγιστάνα, ώστε να υπογραφεί η τελική συμφωνία μετά και τις απαραίτητες διεργασίες, πιθανόν περί τα τέλη Αυγούστου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org