Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εριξαν τα κάγκελα της καταπάτησης στο Πεδίον του Αρεως

Χτες το πρωί μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ γκρέμισαν τα κάγκελα γύρω από τις παράνομες εγκαταστάσεις του Πανελληνίου και έδωσαν τη δυνατότητα να μπαίνει ελεύθερα ο κόσμος στο χώρο

Κομμουνιστές γκρεμίζουν την παράνομη περίφραξη
Κομμουνιστές γκρεμίζουν την παράνομη περίφραξη
Με κεντρικό αίτημα «Το Πεδίο του Αρεως ανήκει στο λαό έξω ο Κυριακού από τους ελεύθερους χώρους» εκατοντάδες μέλη, στελέχη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με πρωτοβουλία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας, γκρέμισαν χτες, νωρίς το πρωί, τα υψωμένα κάγκελα γύρω από τις παράνομες εγκαταστάσεις του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου του Μ. Κυριακού, στο Αλσος του Πεδίου του Αρεως, δίνοντας τη δυνατότητα στον κόσμο να μπαίνει ελεύθερα στο χώρο.

Η δυναμική αυτή πρωτοβουλία έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος και εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΚΚΕ, με στόχο την ανάδειξη των μεγάλων λαϊκών προβλημάτων της Αττικής, όπως η έλλειψη ελεύθερων χώρων και η παράδοσή τους στο μεγάλο κεφάλαιο.

Γύρω στις 6 το πρωί δεκάδες κομμουνιστές εισήλθαν στην καταπατημένη έκταση των 5 στρεμμάτων από τον μεγαλοεπιχειρηματία Μ. Κυριακού και άρχισαν να ξηλώνουν τα κάγκελα επί της οδού Μαυροματαίων, δημιουργώντας μια τεράστια είσοδο με ελεύθερη πρόσβαση για τον καθένα. Κόκκινες σημαίες ανέμιζαν στο χώρο, ένα τεράστιο πανό ενημέρωνε «Το Αλσος ανήκει στο λαό» και τα συνθήματα - σε απόλυτη αρμονία με τον καιρό - έπεφταν «βροχή»: «ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Κυριακού κλέβουν τα άλση του λαού», «Τέρμα πια στον εμπαιγμό ή με το κεφάλαιο ή με το λαό». Η ενέργεια αυτή έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από κατοίκους της περιοχής και από περαστικούς, που είδαν μια καταπατημένη και περιφραγμένη έκταση να παραδίνεται στο λαό.


Υπενθυμίζουμε πως, μόλις πριν από δύο μήνες, αναίτια και απρόκλητα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ προπηλάκισαν, απώθησαν και ξυλοφόρτωσαν κατοίκους της περιοχής, γιατί τόλμησαν να προχωρήσουν σε συμβολική ...δεντροφύτευση, διαμαρτυρόμενοι για την καταπάτηση δημόσιου χώρου.

Αναφερόμενος στη συμβολική αυτή ενέργεια για να ξηλωθούν τα κάγκελα στο άλσος και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό, ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τόνισε: «Μέρα του Περιβάλλοντος σήμερα (σ.σ. χτες) και η συμβολική αυτή κίνηση να πέσουν κάποια κάγκελα δίνει μια κατεύθυνση: Να πέσουν όλα τα κάγκελα που ύψωσαν από κοινού οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και να καταδικαστούν όλες οι αυθαιρεσίες, όλες αυτές οι δραστηριότητες του μεγάλου κεφαλαίου που καταπατούν δημόσιο και δημοτικό χώρο. Οι εργαζόμενοι και ο λαός πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση των ελεύθερων χώρων. Να ανοίξει ο δρόμος για να ανασάνει ο λαός».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Αρβανιτάκης και Κώστας Παρασκευάς και ο Αντώνης Σκυλλάκος, βουλευτής του Κόμματος. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί με πορεία από το Αλσος έως τα γραφεία της ΚΟΑ μέσω της Πατησίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ