Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
«Να σταματήσουν τα έργα στη Μαρίνα Ζέας»

Θα πρέπει να σταματήσουν οι νέες λιμενικές εγκαταστάσεις στη Μαρίνα Ζέας, καθώς το Ε' Τμήμα του ΣτΕ έκανε δεκτή προσφυγή των κατοίκων του Πειραιά που ζητούσαν την ακύρωση απόφασης του υπουργού Πολιτισμού, με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη νέων εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση σκαφών.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Δικαστηρίου επισημαίνεται ότι η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού είναι παράνομη και πλημμελής, γιατί δεν αιτιολογεί τις συνολικές επιπτώσεις που θα επέλθουν στον θαλάσσιο χώρο της Ζέας και της Φρεαττύδας από τα έργα της Ζέας. Υπενθυμίζεται ότι στη θαλάσσια περιοχή της Ζέας βρέθηκαν αρχαία ευρήματα και από το 2000 πραγματοποιείται υποθαλάσσια αρχαιολογική έρευνα, ενώ ριζικά αντίθετη με τις νέες λιμενικές εγκαταστάσεις είναι η Εφορεία Προϊστορικών Αρχαιοτήτων και στο μεγαλύτερο μέρος των έργων η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβουλος Επικρατείας Αγ. Θεοφιλοπούλου στη σημερινή συνεδρίαση του ΣτΕ θα προτείνει να ακυρωθεί και η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Μαρίνας Ζέας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ