Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σταμάτησαν και πάλι τη ληστεία των διοδίων

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έριξαν τις μπάρες στα διόδια της Αττικής Οδού στην Καισαριανή και παρέδωσαν το δρόμο στο λαό

Αλλη όψη είχαν χθες το απόγευμα τα διόδια της Περιφερειακής Υμηττού, στην έξοδο της Καισαριανής. Με κόκκινες σημαίες, πανό και συνθήματα, τα μέλη του ΚΚΕ κατήργησαν τα διόδια για μια ακόμη φορά. Μετά τα «ανοιχτά» διόδια της Δουκίσσης Πλακεντίας, της Μεταμόρφωσης, την «ανοιχτή» παραλία του Αλίμου, το ΚΚΕ βρέθηκε και στα διόδια της Αττικής Οδού στην Καισαριανή.

Το τελευταίο διάστημα με συνεχείς κινητοποιήσεις οι ΚΟ του ΚΚΕ υπερασπίζονται τη δημόσια περιουσία, τους εθνικούς δρόμους, το περιβάλλον. Χαρακτηριστικό είναι ότι η χθεσινή κινητοποίηση κατήγγειλε και το ξεπούλημα των ορεινών όγκων και των δασών, με ιδιαίτερη έμφαση στο βουνό του Υμηττού. Οπως είναι γνωστό, με την επιδιωκόμενη κατασκευή της Περιφερειακής Υμηττού, είναι άμεσος ο κίνδυνος αποχαρακτηρισμού, ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης του βουνού.

Για δυο ώρες, από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα, η «ληστεία» των διοδίων σταμάτησε και επιβλήθηκε η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, επιβλήθηκε το αυτονόητο. «Εκμεταλλεύονται ότι θέλουμε να κερδίσουμε χρόνο και μας βάζουν να πληρώνουμε μέσα στην Αθήνα», είπε μια οδηγός συμφωνώντας με τις διεκδικήσεις του ΚΚΕ. Το ίδιο θετική ήταν και η ανταπόκριση των υπόλοιπων οδηγών, όταν συνειδητοποιούσαν πως η διέλευση ήταν ελεύθερη. Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες φορούσαν μπλουζάκια τα οποία έγραφαν «Να καταργηθούν όλα τα διόδια», ενώ μοίραζαν υλικά του ΚΚΕ καλώντας τον κόσμο στις επερχόμενες εκλογές να αλλάξει τους συσχετισμούς, για να μπορεί στο μέλλον να υπερασπίζεται με καλύτερους όρους τα συμφέροντά του.


Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, ο Βασίλης Δημόπουλος, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ, δήλωσε στο «Ρ»: «Βρισκόμαστε σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ για να ανοίξουμε τις μπάρες, να αφήσουμε ελεύθερους τους δρόμους χωρίς διόδια, γιατί οι εργαζόμενοι τους έχουν πληρώσει δυο και τρεις φορές, τους έχουν χρυσοπληρώσει. Γι' αυτό πρέπει να καταργηθούν τα διόδια. Διαμαρτυρόμαστε ακόμα και για το ξεπούλημα των ορεινών όγκων, των δασών, ιδιαίτερα εδώ, για την υποβάθμιση της περιοχής το Υμηττού, καθώς οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις έχουν σχεδιάσει με νομοθετικές ρυθμίσεις να παραχωρήσουν όλους αυτούς τους χώρους στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Λέμε λοιπόν "όχι" στην ιδιωτικοποίηση, η Περιφερειακή Υμηττού να γίνει με προϋποθέσεις και με όρους που δε θα βλάπτουν το περιβάλλον, δε θα εμπορευματοποιούν τη γη και που τελικά θα είναι στη χρήση και προς όφελος των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org