Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η υποκρισία του δήμου Αθήνας

Στον Κεραμεικό βρέθηκε χτες ο δήμαρχος Αθήνας Νικήτας Κακλαμάνης, επισκεπτόμενος τον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού Μετρό, με αφορμή τη Μέρα Περιβάλλοντος. Και, ανάμεσα στα άλλα, δήλωσε και το εξής: «Καλό είναι την ημέρα του Περιβάλλοντος να τη θυμόμαστε και τις 365 ημέρες το χρόνο και όχι μια μόνο ημέρα κάθε χρόνο. Και να θυμόμαστε τι έχουμε κάνει εις βάρος του περιβάλλοντος μάλλον, παρά το τι πρέπει να κάνουμε υπέρ του».

Προφανώς η υποκρισία πηγαίνει... σύννεφο. Αλλά, μιας κι επιμένει, ας του θυμίσουμε τι έχουν κάνει οι διοικήσεις του δήμου Αθήνας, τα τελευταία χρόνια, εφόσον όλες στηρίζονται από τη ΝΔ, της οποίας και ο Ν. Κακλαμάνης είναι ηγετικό στέλεχος:

  • Παρέδωσαν 220 στρέμματα στο Βοτανικό, στην ΠΑΕ ΠΑΟ, όχι μόνο για την κατασκευή γηπέδου, αλλά για τη δημιουργία και ανάπτυξη μιας σειράς επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
  • Συμφώνησαν με την ΕΤΑ ΑΕ, να χρηματοδοτήσει την ανάπλαση του Λυκαβηττού, με αποτέλεσμα μια ιδιωτική εταιρεία, να «πατάει πόδι» σε έναν απ' τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους που βρίσκονται στο δήμο.
  • Βάζει ιδιώτες και στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων, αποφασίζοντας την υπογραφή σύμβασης με δύο ιδιωτικές εταιρείες για την προώθηση του προγράμματος της ανακύκλωσης στο δήμο Αθήνας και προωθώντας τη διάσπαση του ενιαίου φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων.
  • Το 2006, για απαλλοτριώσεις, δεν υλοποιήθηκε ούτε το 10% του προϋπολογισμού του δήμου, όταν η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα με το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο, σε όλη την Ευρώπη.
  • Αλλά και παλιότερα, παρέδωσαν στο μεγαλοεργολάβο Μπ. Βωβό, το κτήμα Θων.

Η λίστα, θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ ακόμη. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι όλα αυτά, δεν έγιναν μόνο σε...365 μέρες, αλλά χρειάστηκαν πολλά χρόνια άσκησης της ίδιας αντιλαϊκής και αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής από τις διοικήσεις του δήμου Αθήνας...


Κ.Τ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ