Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Νέο δάνειο που θα βαρύνει τους εργαζόμενους

Για το οικονομικό αδιέξοδο ευθύνεται η πολιτική που θέλει το δήμο επιχείρηση, «ομήρους» τους εργαζόμενους και χαράτσια για το λαό, τόνισε η Ελ. Παντελάκη, επικεφαλής της παράταξης Πειραιάς - Αναγέννηση

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε την περασμένη Παρασκευή από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά η πρόταση της δημοτικής αρχής για λήψη δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Την απόφαση αυτή καταψήφισε και η παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση», η οποία παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση για διέξοδο από τη σημερινή οικονομική κατάσταση.

Η αιτία για το οικονομικό αδιέξοδο του δήμου, τόνισε στην τοποθέτησή της η Ελπ. Παντελάκη, επικεφαλής της παράταξης βρίσκεται στην πολιτική που θέλει το δήμο επιχείρηση και τους εργαζόμενους «ομήρους» και περιπλανώμενους συμβασιούχους φοροχαρατσώνοντας το λαό. Αυτή την πολιτική εφάρμοσαν πιστά διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στήριξαν διαδοχικά δήμαρχοι των δύο κομμάτων, βουλιάζοντας το δήμο με επιπρόσθετα χρέη από δανεισμούς, γιατί πρόταξαν «τη βιτρίνα και τις φιέστες» και έπαιξαν ψηφοθηρικά στην πλάτη των ανέργων.

Αναφερόμενη στη νέα δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Παν. Φασούλα τόνισε ότι συγκαλύπτοντας όλες τις παραπάνω ευθύνες για τη «χρεοκοπία» του δήμου, προτείνει ως μοναδική λύση για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου και πάλι το δανεισμό μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων αποσυνδέοντάς το μάλιστα από τη διεκδίκηση πόρων από το κράτος και από τη διασφάλιση της εργασίας του συνόλου των εργαζομένων στο δήμο Πειραιά.

Εμείς, τόνισε η Ελπίδα Παντελάκη, λέμε ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσουμε την απόφαση για τη λήψη δανείου με την προϋπόθεση και μόνο να υπάρξει δέσμευση του δημάρχου και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για διασφάλιση σταθερής και μόνιμης δουλιάς με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα του συνόλου των συμβασιούχων εργαζόμενων του Δήμου και όλων των νομικών του προσώπων. Διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων του δήμου ή διαφορετικά σβήσιμο των χρεών του. Αξίζει να σημειώσουμε πως το προτεινόμενο δάνειο είναι περίπου το ένα τρίτο αυτών που χρωστάει η κεντρική εξουσία στο λαό του Πειραιά. Επίσης, διεκδίκηση έκτακτης οικονομικής επιχορήγησης από τον κρατικό προϋπολογισμό με χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο κινητοποιήσεων που θα ασκούσε τη μέγιστη πολιτική πίεση στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ