Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εμπαιγμός από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Η χτεσινή Παγκόσμια Μέρα του Περιβάλλοντος ήταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να «ανακαλύψει» ο ελληνικός λαός ότι οι δύο ηγέτες του δικομματισμού διαθέτουν και... οικολογικές ευαισθησίες! Μάλιστα. Καλά διαβάσατε. Τόσο ο πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, όσο και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, μπορεί όλο το υπόλοιπο διάστημα να εργάζονται σκληρά για την εμπορευματοποίηση του περιβάλλοντος, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά κάθε 5 Ιούνη τους επιτρέπεται να δημαγωγούν ασύστολα φορώντας το οικολογικό τους προσωπείο!

«

Εφαρμόζουμε μια συνολική πολιτική για το περιβάλλον, όχι μόνο επειδή το επιτάσσουν οι διεθνείς μας υποχρεώσεις, αλλά πολύ περισσότερο διότι αντιλαμβανόμαστε ως αυτονόητο χρέος μας απέναντι σ' αυτή τη γενιά και στις επόμενες», δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. «Ημέρα Περιβάλλοντος για μας σημαίνει να κάνουμε προσβάσιμη τη φύση, την ομορφιά, την ποιότητα ζωής σε όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες, να μην υπάρχει "περιβαλλοντικό απαρχάιντ"», δήλωσε με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου.

Αλήθεια, πού ήταν κρυμμένος αυτός ο οικολογικός οίστρος τους, όταν τα δύο κόμματα σε διάστημα μόλις 5 χρόνων ψήφιζαν τις δασοκτόνες αναθεωρήσεις του άρθρου 24 του Συντάγματος, που στερούν από το λαό χιλιάδες στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων. Πού ήταν, όταν το ένα κόμμα μετά το άλλο μετέτρεπαν το Εθνικό Κτηματολόγιο σε... «Εθνικό Καταπατολόγιο»;

Ποιο υπέρτατο χρέος επέτασσε να σιωπούν, όταν με αποφάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δόθηκε το «πράσινο φως» να τσιμεντοποιούνται ή οικοπεδοποιούνται, οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι και ορεινοί όγκοι της Αττικής (Υμηττός, Ελαιώνας, Ελληνικό, Κτήμα Θων κ.ά.), να μετατρέπονται οι κοινόχρηστες ακτές σε σιδερόφραχτα επιχειρηματικά τσιφλίκια; Πώς και δεν έχουν προσέξει ότι στη χώρα μας υπάρχουν 3.500 ενεργές ή ανενεργές παράνομες χωματερές που «βομβαρδίζουν» καθημερινά τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον; Πώς και δεν τους πήρε η «μπόχα» από τη λυματολάσπη της Ψυττάλειας, όταν ολόκληρος ο Πειραιάς στενάζει;

Είναι τελικά τόσο υποκριτές και Φαρισαίοι ή μήπως απλά και μόνο αθεράπευτοι «Μαυρογιαλούροι»; Οπως κι αν είναι, ο λαός θα τους καταδικάσει και τους δυο. Οχι μόνο επειδή είναι συνυπεύθυνοι για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά επειδή έχουν και το θράσος να τον εμπαίζουν!


Ν. Π.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ