Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Να μην απελαθούν οι Ιρακινοί μετανάστες
  • Συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης είχε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Ορέστη Κολοζώφ
  • Ανακοίνωση - καταγγελία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος, Ορ. Κολοζώφ και τους Στρ. Κόρακα και Αχ. Καταρτζή, ως Γραμματέα της ΚΟ του ΚΚΕ, συναντήθηκε χτες το πρωί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα. Στόχος της συνάντησης ήταν να εκφραστεί η ανησυχία του ΚΚΕ για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά την «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση της Αστυνομίας σε βάρος δεκάδων Ιρακινών μεταναστών, με πρόσχημα μία ανακριβή πληροφορία ενός ομοεθνή τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Ορ. Κολοζώφ δήλωσε πως «η ανησυχία μας συνεχίζει να υπάρχει για τους μετανάστες. Πρόκειται για μία σειρά από μετανάστες που συνελήφθησαν όχι για τρομοκρατικές ενέργειες αλλά για να απελαθούν. Με τον τρόπο αυτό, παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ζητάμε να μην απελαθούν οι Ιρακινοί, οι οποίοι δεν έχουν καμία ευθύνη για τα τρομοκρατικά σενάρια». Από την πλευρά του, ο Β. Πολύδωρας τόνισε πως δεν έχει καταλήξει στο αν θα απελαθούν γιατί τον απασχολεί η... «ανθρωπιστική διάσταση». Αλλά από την άλλη «υπάρχει ένας νομικός πολιτισμός μαζί με τον ανθρωπισμό, προς τον οποίο όλοι θα πρέπει να δείχνουμε την προσήλωσή μας για το καλό όλων».

Να θυμίσουμε, πάντως, πως πριν περίπου 15 μέρες υπήρξε το παρακάτω... ξέσπασμα του Β. Πολύδωρα κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εσωτερικών της Βαυαρίας. Τότε τόνιζε για το θέμα των οικονομικών μεταναστών πως είναι ο «"Ακρίτας" του Βυζαντίου! Δηλαδή στη γραμμή των ακραίων συνόρων! Και φωνάζω υπέρ της Ευρώπης και θέλω βοήθεια. Οπως και η Τσεχία. Εγώ δίνω μάχη. Μου έρχονται 100.000 (λαθρομετανάστες) το χρόνο και σπρώχνω προς τα πίσω 80.000. Κάθε χρόνο! Και μου μένουν 20.000. Και παλεύω μόνος μου».

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση»

Την ωμή τρομοκρατική επιχείρηση που εξελίχτηκε προχτές στην Αθήνα, με εντολή της αμερικάνικης πρεσβείας, όταν με βάση «πληροφορίες» της, η κυβέρνηση προχώρησε σε νυχτερινή έφοδο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. σε σπίτια, παραβιάζοντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η τρομοκρατική επιχείρηση της Αστυνομίας:

  • Στρέφεται σε βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού και των δικαιωμάτων του.
  • Φωτογραφίζει το πώς θα εξελίσσονται πλέον οι αστυνομικές τρομοκρατικές επιχειρήσεις, καταπατώντας κάθε έννοια λαϊκής ελευθερίας.
  • Επιβεβαιώνει την αντιδραστικότητα και την επικινδυνότητα των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις με τις ΗΠΑ, καθώς και τις αντίστοιχες συμφωνίες στα πλαίσια της ΕΕ.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ζητά την κατάργηση αυτών των αντιτρομοκρατικών νόμων και συμφωνιών, την απελευθέρωση όσων με διάφορες δικαιολογίες συνελήφθησαν και κρατούνται και τη μη απέλασή τους. Καλεί τον ελληνικό λαό και τους μαζικούς του φορείς, να καταδικάσουν έμπρακτα τον αυταρχισμό και να δυναμώσουν την πάλη τους για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χαροπαλεύει μετανάστης στην Εντατική(2009-04-22 00:00:00.0)
Σκηνικό τρόμου από μια «πληροφορία»(2007-04-26 00:00:00.0)
Αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη συνάθροιση(2007-01-03 00:00:00.0)
Δεν πείθει η «άγνοια» της κυβέρνησης(2005-08-20 00:00:00.0)
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους ξυλοδαρμούς(2004-12-23 00:00:00.0)
Απέτρεψαν την απέλαση 54 προσφύγων(2002-01-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ