Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» αξιώνει η συντριπτική πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, αν και την ίδια στιγμή δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού «ALPHA», το 53,7% των ερωτηθέντων ζητά να επιστραφούν τα χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία, αξιώνοντας ταυτόχρονα σε μεγάλα ποσοστά να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή το 65% δεν πιστεύει ότι θα επιστραφούν τα χρήματα, ενώ έξι στους δέκα (ποσοστό 61%) δεν πιστεύει ούτε ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Στο ερώτημα για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει στο εξής ο Κ. Καραμανλής, αίφνης το 53,7% εμφανίζεται να ζητά από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει... στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που έχει εξαγγείλει, έναντι του 24,5% που ζητά προσφυγή στις εκλογές.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 2,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ (συγκεντρώνει 35,9% έναντι 33,5%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,7%, ο ΣΥΝ με 4,1%, ο ΛΑΟΣ με 3,7%, ενώ η «αδιευκρίνιστη ψήφος» ανέρχεται στο 14,1%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ