Παρασκευή 27 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ψέματα

Γρηγοριάδης Κώστας

Θυμόσαστε την κα Λιντς; Εκείνη την 19χρονη στρατιωτίνα των ΗΠΑ που τα αμερικάνικα ΜΜΕ είχαν μετατρέψει ούτε λίγο ούτε πολύ κάτι σαν Ζαν Ντ'Αρκ του πολέμου στο Ιράκ; Τότε, σύμφωνα με την εκδοχή του Πενταγώνου, τις πρώτες μέρες της επέμβασης τραυματίστηκε σοβαρά, αιχμαλωτίστηκε από Ιρακινούς στρατιώτες, αλλά κατόρθωσε να δραπετεύσει μετά από ηρωική μάχη. Η αλήθεια είναι πως τραυματίστηκε όντως μέσα σε φορτηγό που τη μετέφερε, δεν έριξε ποτέ ούτε μία σφαίρα και οι «εχθροί» Ιρακινοί γιατροί την περιέθαλψαν και φρόντισαν να τη στείλουν πίσω με ασφάλεια στις αμερικανικές γραμμές.

Αυτά καταγγέλλει η ίδια σε ειδική επιτροπή του Κογκρέσου προσθέτοντας: «Ακόμη και σήμερα δεν ξέρω γιατί διάλεξαν να πουν τόσα ψέματα και να με κάνουν θρύλο...».

Επίσης στην ίδια Επιτροπή καταγγέλθηκε πως ο ποδοσφαιριστής -δεκανέας Πατ Τίλμαν, που είχε και αυτός αναδειχτεί σε «θρύλο», γιατί τάχα έπεσε ηρωικά το 2004 στο Αφγανιστάν στην προσπάθειά του να διασώσει συναδέλφους του, τελικά όπως κατάγγειλε ο αδερφός του σκοτώθηκε από φίλια πυρά. Δεν είναι καινούριο πως το σάπιο σύστημα χρειάζεται ψέματα για να καλύπτει τα εγκλήματά του. Δεν είναι επίσης καινούριο πως έχει τα μέσα και τις δυνατότητες να επιβάλει το ψέμα ακόμα και όταν αντιδρούν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι. Τίποτα νεότερο επίσης στο γεγονός πως μετά από λίγο καιρό, κατόπιν εορτής, σε κάποια «επιτροπή» το ψέμα ομολογείται, αποενοχοποιείται και ταυτόχρονα εθίζει τους λαούς στο ότι είναι δυνατόν να διαπράττεται στο όνομα του καθαγιασμού του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να ομολογείται και να αποενοχοποιείται. Καιρός να απαλλαγούμε από το εγκληματικό σύστημα και τα ψέματα που το διαιωνίζουν...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ