Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Δελτίο καιρού»...

Πρόκειται για ένα μακελειό άνευ προηγουμένου. Για μια ανθρωποθυσία που τείνει να πάρει τα χαρακτηριστικά της γενοκτονίας. Η εισβολή και κατοχή του Ιράκ από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους έχει μετατρέψει την καθημερινότητα της πολύπαθης χώρας σε δελτίο θανάτου. Το αίμα που χύνεται στο Ιράκ, ασταμάτητα, προκαλεί τρόμο. Αλλά εκείνο που τρομάζει περισσότερο - περισσότερο ίσως και από το γεγονός ότι οι εγκληματίες αδιαφορούν πλέον ακόμα και για τα προσχήματα - είναι ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται ενώπιον μιας μαζικής επιχείρησης λοβοτομής. Οτι ο πλανήτης υφίσταται μια διαρκή επίθεση με «παράπλευρο» στόχο τη φθορά των συνειδήσεων. Οτι ο κόσμος ολόκληρος «διδάσκεται», πια, να ζει με το έγκλημα! Να το «συνηθίσει»!

*

Χιλιάδες άνθρωποι σκοτώνονται κάθε μήνα στο Ιράκ, αλλά αυτή η καταστροφή τείνει από τραγωδία να υπαχθεί στην κατηγορία της ...στατιστικής! Αυτό είναι το τρομερό: Στο Ιράκ σκοτώνουν ανθρώπους. Και έξω από το Ιράκ δολοφονούν όλα τα αντανακλαστικά της ανθρωπιάς! Αυτό είναι το θηριώδες: Οτι «ο ημερήσιος μακάβριος απολογισμός», όπως έγραφε ο Γ. Τριάντης (στην «Ελευθεροτυπία», προβάλλεται πλέον σαν «ναι, δελτίο καιρού». Σαν κάτι το «αναμενόμενο». Σαν κάτι το «φυσικό»!

*

Σε αυτό το μαζικό πειραματικό εργαστήριο, που έχουν στήσει ΗΠΑ και ΕΕ, τα θύματα δεν είναι μόνο οι Ιρακινοί. Τα πειραματόζωα είμαστε όλοι μας. Δεν είναι χρέος προς τον ιρακινό λαό. Είναι χρέος απέναντι στον εαυτό του καθενός να φωνάξει: «Οχι» δεν είναι «φυσικό» το γεγονός των 200 περίπου νεκρών της περασμένης Τετάρτης. Δεν είναι «φυσικό» το γεγονός των 120 νεκρών του περασμένου Σαββατοκύριακου. Μόνο μέσα στο μήνα Μάρτη ο επίσημος απολογισμός της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας στο Ιράκ ήταν 2.644 νεκροί! Δηλαδή, κατά μέσο όρο 85 νεκροί την ημέρα! Εικόνα που επαναλαμβάνεται κάθε μήνα, επί 4 ολόκληρα χρόνια.

Πρόκειται για μια κατάσταση που - πράγματι - είναι στη φύση του ιμπεριαλισμού. Πρόκειται για μια κατάσταση που είναι έξω από τη φύση του ανθρώπου.


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ