Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ABBOTT LABORATORIES ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ
Επιβεβαιώνεται το δημοσίευμα του «Ρ»

Επιστολή της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας προς την εφημερίδα μας

Με επιστολή του προς τον «Ρ» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ABBOTT LABORATORIES ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ, επιβεβαιώνει στην ουσία το δημοσίευμα της εφημερίδας μας της 18ης Απρίλη 2007, όπου αποκαλυπτόταν έγγραφο της εν λόγω επιχείρησης με το οποίο ενημερώνει τους εργαζόμενους σ' αυτή σχετικά με τη χρήση των προσωπικών τους δεδομένων.

Στην επιστολή που μας έφθασε δε γίνεται βέβαια καμία διάψευση απλώς δίνονται ορισμένες γενικόλογες διευκρινίσεις προς αποφυγή τυχόν «παρανοήσεων». Συγκεκριμένα υποστηρίζεται ότι η εταιρεία «δεν τηρεί αρχείο ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων της», ωστόσο τηρεί και διαβιβάζει στη μητρική εταιρεία και όπου αλλού κρίνει σκόπιμο, «απλά προσωπικά δεδομένα». Ενδεικτικό βέβαιο του πλαισίου «προστασίας» που επικαλείται, είναι ότι παραπέμπει στην «ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Βέβαια, με βάση την τακτική του «άλλα λόγια», παραβλέπονται σημαντικές πλευρές που θίγονται μέσω της ενημερωτικής ανακοίνωσης προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, όπως η υπεροχή των «Διεθνών Αρχών της Abbott για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων των Εργαζομένων» και η υπενθύμιση σχετικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΗΠΑ για την ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ