Σάββατο 21 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμη να αναγνωρίσει τα ψευτοπανεπιστήμια

Πανέτοιμη να πειθαρχήσει στις αποφάσεις των Βρυξελλών που εξομοιώνουν τα πτυχία των πανεπιστημίων με τα υποβαθμισμένα πτυχία των «κολεγίων» και των ΚΕΣ που είναι παραρτήματα «ευρωπαϊκών πανεπιστημίων», εμφανίζεται η κυβέρνηση.

Αν και αποφεύγει να πάρει ευθέως θέση, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει την αναμενόμενη καταδικαστική απόφαση του ευρωδικαστηρίου, για να νομιμοποιήσει τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση δεν κάνει καμία προσπάθεια να αποτρέψει μια τέτοια απόφαση του ευρωδικαστηρίου, ενώ ταυτόχρονα προβάλλει τη στοχοπροσήλωσή της στην ευρω-νομιμότητα. « Πρέπει να περιμένουμε να δούμε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και να τη μελετήσουμε. Μέχρι τότε, δεν μπορώ να πω τίποτα», δήλωσε χτες ο Θ. Ρουσόπουλος όταν κλήθηκε από τον «Ρ» να τοποθετηθεί απέναντι στην πρόταση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αναγνώριση των τίτλων που δίνουν τα ΚΕΣ - παραρτήματα ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Στην εύλογη απορία από ποιες θέσεις η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την όλη υπόθεση, ο εκπρόσωπος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί απόλυτα: «Το μόνο βέβαιο είναι ότι η χώρα μας είναι μέλος της ΕΕ εδώ και πάρα πολλά χρόνια», είπε με νόημα.

Πάντως, οι ιδιοκτήτες των ΚΕΣ, όπως προκύπτει από χτεσινές δηλώσεις εκπροσώπων τους, είναι πανέτοιμοι να επωφεληθούν από την «αναβάθμιση» και να μεγαλώσουν την «πελατεία» και φυσικά τα δίδακτρα. Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων από την επικείμενη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ευνοούνται 20.000 με 25.000 απόφοιτοι ιδιωτικών ΚΕΣ από το 1989. Κάθε χρόνο γράφονται στα ΚΕΣ 3.000 έως 4.000 σπουδαστές, ενώ αυτή τη στιγμή είναι εγγεγραμμένοι στα ΚΕΣ 15.000 νέοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ