Πέμπτη 19 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Εξω οι μακελάρηδες των λαών»

Κινητοποίηση ενάντια στη Σύνοδο των «Γερακιών» του ιμπεριαλισμού

Motion Team

«Εξω οι μακελάρηδες των λαών από τα Βαλκάνια και τη χώρα μας», διαδήλωσαν εργαζόμενος λαός και νεολαία, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΟΘ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο «ΗAYATT» (ΧΑΓΙΑΤ) της Θεσσαλονίκης. Εστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στα σχέδια των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών για τα Βαλκάνια, την ώρα που οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των βαλκανικών χωρών συζητούσαν κάτω από την καθοδήγηση στελεχών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ πώς αποτελεσματικότερα θα προωθηθεί η ΝΑΤΟποίηση της περιοχής.

Οι διαδηλωτές απαιτούσαν «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και καλούσαν «Λαοί των Βαλκανίων ενωθείτε, στον ιμπεριαλισμό αντισταθείτε». Αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ ζήτησε να συναντηθεί με εκπρόσωπο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Οι αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν αποκλείσει το δρόμο έξω από το χώρο της συνόδου, απάντησαν αρνητικά.

Ο Κώστας Αβραμόπουλος γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, κάλεσε το λαό να «κουμπώνεται» όταν ακούει από τους ιμπεριαλιστές και τους πολιτικούς και στρατιωτικούς τους εκπροσώπους να μιλούν για ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια. «Βιώσαμε και βιώνουμε τη βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, αφαιρούνται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, η ανεξαρτησία και η κυριαρχία λαών και εθνών βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Οι δολοφόνοι των λαών διευρύνουν και ενισχύουν τις συμμαχίες τους, διαμορφώνουν νέες πολεμικές μηχανές προκειμένου να επιβάλλουν στους λαούς τη βαρβαρότητά τους», είπε ο Κ. Αβραμόπουλος. Κάλεσε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει την κυβέρνηση γιατί συμφώνησε και υλοποιεί τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, που εντάσσουν όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους επιθετικούς σχεδιασμούς. Και έδωσε την υπόσχεση ότι η ΚΟΘ του ΚΚΕ, οι κομμουνιστές θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για ειρήνη, ισότητα και δικαιοσύνη.

Στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού, μπροστά στην κινητοποίηση, βρέθηκαν ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας και ο Αγάπιος Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα». Με δηλώσεις τους κατήγγειλαν το ΝΑΤΟ ως τον ένοχο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λαοί των Βαλκανίων. Στιγμάτισαν τη συνένοχη στάση όσων σιωπούν (νομάρχες, δήμαρχοι, κόμματα) στη νέα πρόκληση για το λαό της πόλης που, όπως είπαν, αποτελεί η πραγματοποίηση της Συνόδου. Κάλεσαν το λαό να βγάλει συμπεράσματα από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που χτυπούν τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, τις λαϊκές ελευθερίες και εμπλέκουν τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών, μετατρέποντας τη Βόρεια Ελλάδα σε ορμητήριο θανάτου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ