Κυριακή 1 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το νερό, τα χαράτσια και τα... κέρδη!

Η ρύθμιση σε 48 μηνιαίες δόσεις των χρεών των δήμων της Αττικής προς την ΕΥΔΑΠ, ανέρχονται σε 150 εκατ. ευρώ, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης που έγινε στο ΥΠΕΧΩΔΕ υπό την προεδρία του υπουργού Γ. Σουφλιά και τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΤΕΔΚΝΑ και της ΕΥΔΑΠ. Παράλληλα, αποφασίστηκε να σταματήσουν οι κατασχέσεις και το μπλοκάρισμα των λογαριασμών των δήμων, μέτρα στα οποία είχε προσφύγει η ΕΥΔΑΠ για να διεκδικήσει τα χρεωστούμενα!

Ξέρετε, όμως, πώς δημιουργήθηκαν και αβγάτισαν με γεωμετρικό τρόπο τα χρέη αυτά των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ; Ε, λοιπόν, το τεράστιο αυτό χρέος συσσωρεύτηκε κυρίως κατά την περίοδο 2000 - 2004, όταν, λόγω ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, επιβλήθηκε αύξηση στο τιμολόγιο νερού προς τους δήμους κατά 121%!

Μια ΕΥΔΑΠ που με χτεσινή ανακοίνωσή της υπερηφανεύεται ότι το 2006 τα κέρδη της σημείωσαν αύξηση κατά 67%! Πού πάνε αυτά τα κέρδη που δημιουργήθηκαν φυσικά από τους πανάκριβους λογαριασμούς της; Μα φυσικά στις τσέπες ορισμένων τζογαδόρων του Χρηματιστηρίου που κατέχουν τις μετοχές της. Ετσι κατάντησαν μια επιχείρηση που διαχειρίζεται ένα φυσικό πόρο, όπως το νερό, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: Να χαρατσώνει καταναλωτές και δήμους για να επωφελείται το μεγάλο κεφάλαιο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ