Κυριακή 1 Απρίλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
2η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή εμπειρίας

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 23 Μάρτη, η 2η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, με θέμα «Ενιαία, δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους». Τη συνάντηση φιλοξένησε το ΚΚΕ στις Βρυξέλλες και συμμετείχαν Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα και Κινήσεις, καθώς και προοδευτικοί καθηγητές από 23 ευρωπαϊκές χώρες.

Εκ μέρους του ΚΚΕ, στη συνάντηση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ, αποτελούμενη από την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και τους Μπάμπη Αγγουράκη, Διαμάντω Μανωλάκου και Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση μετέφεραν πλούσια εμπειρία από τη συντονισμένη επίθεση στην Παιδεία στις χώρες της Ευρώπης, τονίζοντας την αναγκαιότητα ανάπτυξης του αγώνα για δημόσια, ενιαία και δωρεάν Παιδεία, για Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οι εργασίες της συνάντησης ολοκληρώθηκαν με την υιοθέτηση ψηφισμάτων αλληλεγγύης, ανάμεσά τους και ψήφισμα αλληλεγγύης στους συνεχιζόμενους αγώνες για την Παιδεία στη χώρα μας.

Σήμερα ο «Ρ» δημοσιεύει την παρέμβαση του ΚΚΕ στη 2η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για την Παιδεία που έκανε η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, υπέυθυνη του τμήματος παιδείας της ΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ