Σάββατο 24 Μάρτη 2007 - Κυριακή 25 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "ΡΙΖΟχαρτο"
«ΡΙΖΟχαρτο»
ΣΑΛΠΑΡΟΥΜΕ...

Λεπτομέρεια από το έργο της Μ. Σπηλιωτάκη, για το εξώφυλλο του βιβλίου «Χάρτινες βαρκούλες στη Μακρόνησο», του Μ. Κορνήλιου, εκδ. «Σύγχρονη Εποχή»
Λεπτομέρεια από το έργο της Μ. Σπηλιωτάκη, για το εξώφυλλο του βιβλίου «Χάρτινες βαρκούλες στη Μακρόνησο», του Μ. Κορνήλιου, εκδ. «Σύγχρονη Εποχή»
Από αυτή την Κυριακή και κάθε τελευταία Κυριακή του μήνα από τις σελίδες του «Ριζοσπάστη» θα σας συντροφεύει το «Ριζό-χαρτο».

Είναι μια προσπάθεια να φέρουμε στην επικαιρότητα και να αναδείξουμε τις αρετές που κρύβει η ανάγνωση βιβλίων. Βιβλίων που αποτυπώνουν την πραγματικότητα, βοηθούν τον άνθρωπο να την κατανοήσει, αποτελούν μια ακόμη πηγή τής τόσο απαραίτητης γνώσης για να την αλλάξει. Βιβλίων που συμβάλλουν στην αισθητική καλλιέργεια, που κεντρίζουν τη διάθεση για έρευνα και δημιουργία.

Στις στήλες του «Ριζό-χαρτου», θα φιλοξενούνται άρθρα, κριτικές και παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων, θα υπάρχουν ειδικές στήλες για τη λογοτεχνία που απευθύνεται σε παιδιά, αποσπάσματα από λογοτεχνικά κείμενα, επιλεγμένα από τα αριστουργήματα της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνικής δημιουργίας. Λογοτεχνικά κείμενα, που έγιναν κινηματογραφικές ταινίες ή μουσικά έργα. Παρουσιάσεις εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που αφορούν το βιβλίο και τη λογοτεχνία. Στηρίζουμε τις προσπάθειες όσων παλεύουν να μένει ο άνθρωπος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, συμμετέχουμε με το δικό μας τρόπο στο μέτωπο της αντιπαράθεσης με τον κοσμοπολιτισμό, την εμπορευματοποίηση της τέχνης και του πολιτισμού.

Την έκδοση επιμελείται η ομάδα Λογοτεχνίας και Βιβλίου, του Πολιτιστικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ