Στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο κι από εκεί ξεκίνησαν μεγάλη πορεία με συνθήματα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, υπερασπίζοντας το πανεπιστημιακό άσυλο, για πτυχία με αξία, δουλιά με δικαιώματα. Συμμετείχαν με σχετικές αποφάσεις 20 περίπου φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, ο ΕΣΔΕΠ του ΑΠΘ και εκπαιδευτικοί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η ογκώδης διαδήλωση κατευθύνθηκε στην οδό Τσιμισκή, από εκεί στην Εγνατία, στην οδό Αντιγονιδών και σταμάτησε για αρκετή ώρα μπροστά από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Η πορεία συνεχίστηκε έως την πλατεία Συντριβανίου.
Στην Κομοτηνή και στην Καβάλα πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα δυναμικές πορείες, μετά από κάλεσμα της ΠΚΣ. Στην Κομοτηνή οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία κι έκαναν πορεία έως την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Στην Καβάλα η συγκέντρωση έγινε στους Κήπους και κατέληξε στη Νομαρχία. Στην Καστοριά, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΚΣ και της Επιτροπής Αγώνα του ΤΕΙ, συγκεντρώθηκαν στο ΤΕΙ κι από εκεί έκαναν πορεία έως τη Νομαρχία. Μαχητικές κινητοποιήσεις έγιναν σε Δράμα και Ξάνθη, ενώ μαζική εξόρμηση πραγματοποίησαν στην Κοζάνη.
Με συγκεντρώσεις, πορείες και άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις, χτες, σε Λάρισα, Βόλο και Καρδίτσα, οι φοιτητές και σπουδαστές διαμήνυσαν την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την πάλη για την Παιδεία των λαϊκών αναγκών.
Με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο συνέχισαν χτες όλη μέρα τις κινητοποιήσεις τους φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί και στην Κρήτη, ύστερα από αποφάσεις ΓΣ των σχολών τους.
Στην Πρέβεζα οι σπουδαστές του ΤΕΙ Πρέβεζας προχώρησαν σε συμβολικό ωριαίο αποκλεισμό της λεωφόρου Ιωαννίνων, ενώ και στα Γιάννενα αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μαχητική κινητοποίηση από φοιτητές, πανεπιστημιακούς καθηγητές, εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία ξεκίνησε από την Ακαδημία.
Στην Πάτρα έγινε συλλαλητήριο χτες το απόγευμα με τη μαζική συμμετοχή φοιτητών, εκπαιδευτικών και των εργαζομένων.
Στην Κέρκυρα η κινητοποίηση σημαδεύτηκε από δηλώσεις του πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Δημήτρη Τσουγκαράκη ότι οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν αποτελούν θεσμικό όργανο διοίκησης του Πανεπιστημίου, περιορίζοντας μάλιστα την εκπροσώπησή τους στις γενικές συνελεύσεις και στη σύγκλητο. Λίγο πριν οι φοιτητές είχαν ματαιώσει με την κινητοποίησή τους την έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης στο τμήμα των Μουσικών Σπουδών.