Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 17 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9731

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αύριο ο γιορτασμός του Κιλελέρ

Αύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ., στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, πραγματοποιείται ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ, που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση.


ΣΕΛ.  19

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ σε σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής

Το ΚΚΕ θα εντείνει τις προσπάθειές του για εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα πατάει στο έδαφος του αγώνα ανάμεσα σε τάξεις με αντίθετα συμφέροντα: Οργανώνοντας τους εργάτες και τις εργάτριες, τους νέους εργαζόμενους, τους μετανάστες. Αναπτύσσοντας την ταξική ενότητα, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της. Διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. Σε συντονισμό, σε συμμαχία με τη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό το εργατικό κίνημα μπορεί να παλέψει με δύναμη και προοπτική, τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας εκ μέρους του Κόμματος στο 33ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ. Η στρατηγική ταύτιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγινε, για μια ακόμη φορά, ξεκάθαρη και μέσα από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη χτεσινή δεύτερη μέρα του συνεδρίου.


ΣΕΛ.  8  -  10

ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Βροντερό μήνυμα κατά των πολεμοκάπηλων

Χιλιάδες Αθηναίοι και Αθηναίες ανταποκρίθηκαν χτες στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, της ΕΕΔΔΑ και πλήθους άλλων μαζικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και κινήσεων. Ενα αντιιμπεριαλιστικό ποτάμι αλληλεγγύης στην πάλη των λαών, που βιώνουν σήμερα την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, και ενάντια στην ελληνική εμπλοκή στους νεοταξικούς σχεδιασμούς, κύλησε χτες βράδυ ορμητικά στο κέντρο της Αθήνας, καταλήγοντας στην αμερικάνικη πρεσβεία. Ανάλογο μήνυμα έστειλαν και ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ σε κοινά ψηφοδέλτια

Για το ζήτημα της νοθείας στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, ο Γ. Μαυρίκος ξεκαθάρισε στη χτεσινή ομιλία του: «Για τη νοθεία έχετε ευθύνη και οι τρεις δυνάμεις του προεδρείου. Αναλογικά. Αλλά όλοι είστε συνένοχοι. Για εμάς το πρόβλημα δεν είναι στους αριθμούς, ούτε στις έδρες. Είναι ζήτημα ουσίας, όταν έρχονται εδώ μέσα αντιπρόσωποι με ψεύτικα ψηφοδέλτια. Εξηγήστε μας, πώς γίνεται και οι τρεις παρατάξεις να πηγαίνετε μαζί σε κοινά ψηφοδέλτια; Πώς εξηγείτε να φτιάχνετε κοινό ψηφοδέλτιο στις Ομοσπονδίες του Φαρμάκου, των Κλωστοϋφαντουργών, στην ΟΣΝΙΕ, στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας και παντού ενάντια στο ΠΑΜΕ;».



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αθωώνει το τζογάρισμα των αποθεματικών

Την παραίτηση του ΔΣ του Ταμείου ζήτησε χτες ο αρμόδιος υπουργός, γιατί δε λειτούργησε με βάση τους κανόνες της «νόμιμης» κλοπής.


ΣΕΛ.  11
ΠΑΜΕ
Εκδήλωση για τους πέντε Κουβανούς

Την αλληλεγγύη του στους αγωνιστές εξέφρασε χτες το ταξικό κίνημα.


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ