Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 15 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9729

33ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΣΕΕ
Οργιο νοθείας από την πλειοψηφία

Με κύριο χαρακτηριστικό την πρωτοφανή σε μέγεθος νοθεία στην εκλογή αντιπροσώπων, με ευθύνη της πλειοψηφίας, ξεκινάνε σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες του 33ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Την ανάγκη ενίσχυσης του ταξικού πόλου συσπείρωσης, για την ανατροπή των αρνητικών συσχετισμών δύναμης, αναδεικνύει στη Διακήρυξή της η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία».


ΣΕΛ.  5,    19

ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ο νόμος - πλαίσιο
  • Να αναπτυχθεί ένα κίνημα πολιτικοποιημένο για μια αληθινά ενιαία ανώτατη εκπαίδευση
  • Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για την αξιοποίηση των κουκουλοφόρων με στόχο το χτύπημα των κινητοποιήσεων
  • Υπάρχει έδαφος αυτός ο νόμος να γίνει ανενεργός, με την ανάπτυξη ενός κινήματος πολιτικοποιημένου, που θα θέτει ολοκληρωμένους στόχους πάλης στην κατεύθυνση τι είδους Παιδεία έχει ανάγκη ο λαός, οι εργαζόμενοι και σε τελευταία ανάλυση ποια κοινωνία οραματιζόμαστε.
  • Κεντρικό ζήτημα είναι η διαμόρφωση μιας αληθινά ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης, με ισότιμα ιδρύματα, που δεν εκβιάζονται από τη χρηματοδότηση με βάση την προγραμματική συμφωνία και τους εμπορικούς και παραγωγικούς πελάτες, που θα συνεργάζονται μεταξύ τους, για να αναπτύσσουν την επιστήμη, με κριτήριο την ευημερία όλου του λαού.
  • Η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη χρησιμοποίηση και αξιοποίηση των κουκουλοφόρων, που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία για το χτύπημα των κινητοποιήσεων.
  • Το σπουδαστικό και φοιτητικό κίνημα μπορεί να αυτοπεριφρουρηθεί και δε χρειάζεται τα ΜΑΤ ή άλλους μηχανισμούς, που το παρεμποδίζουν να ξεδιπλώσει ελεύθερα την πάλη του.

ΣΕΛ.  7   -   10

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τα ΑμΕΑ

Τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία φέρνει στη Βουλή το ΚΚΕ, με Επερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  12

Eurokinissi

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Ανυποχώρητος αγώνας

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι χτεσινές συγκεντρώσεις των συνταξιούχων στην Αθήνα (φωτ.), τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα και την Πρέβεζα. Στην κοροϊδία της κυβέρνησης ότι η οικονομία δεν αντέχει την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, οι συνταξιούχοι απαντούν με κλιμάκωση, δίνοντας ραντεβού αγώνα στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 29 του Μάρτη.


ΣΕΛ.  18

Νέα συλλαλητήρια σήμερα

Στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, στην Αθήνα και την ίδια ώρα στο Πολυτεχνείο, στη Θεσσαλονίκη.



Αύριο η αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση

Σε συγκέντρωση αύριο Παρασκευή 16 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία καλούν ΕΕΔΥΕ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΕΕΔΔΑ και πλήθος μαζικών φορέων και κινήσεων.


ΣΕΛ.  3
«ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ»
Υπογραφές για τον αγωγό των εταιρειών

Πιο βαθιά στο γεωστρατηγικό παιχνίδι, που γίνεται μεταξύ των ιμπεριαλιστικών κρατών και κυρίως μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, βάζει τη χώρα μας η κυβέρνηση.


ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ