Σάββατο 10 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΡΕΙΑ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Προτεστάντες και Σιν Φέιν προηγούνται

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.--

Σχεδόν μία επανάληψη των εκλογικών αποτελεσμάτων του παρελθόντος που οδήγησαν στην κατάρρευση της ειρηνευτικής συμφωνίας κατά ένα τρόπο.... Οι «Προτεστάντες Ενωτικοί» του Ιαν Πέισλι (DUP) αλλά και το Σιν Φέιν, το πολιτικό σκέλος του ΙΡΑ, όχι μόνο επικράτησαν αλλά και ενισχύθηκαν έναντι των χαρακτηριζόμενων πιο μετριοπαθών κομμάτων, στις εκλογές για την πλήρωση των 72 εδρών της Βουλής της Βορείου Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα, το DUP ελέγχει 25 έδρες και ακολουθεί το Σιν Φέιν με 24 έδρες, εντούτοις το βρετανικό BBC τροποποιεί σχετικά την εικόνα, δίνοντας την πρόβλεψη για τα τελικά αποτελέσματα όπου το DUP φέρεται να αποσπά 36 έδρες και το Σιν Φέιν τις 28.

«Καλούμε τα κόμματα να δεχτούν αυτή την πρόκληση και να θέσουν τη Βόρειο Ιρλανδία στη σωστή πορεία» τονίζεται σε κοινή δήλωση των πρωθυπουργών Βρετανίας και Ιρλανδίας, Τόνι Μπλερ και Μπέρτι Αχερν. Εντούτοις, όλοι γνωρίζουν ότι το DUP είναι έκθετο μετά τη διακήρυξη του ΙΡΑ ότι εγκαταλείπει την «ένοπλη πάλη» και την ιστορικής σημασίας κίνηση του Σιν Φέιν να αναγνωρίσει για πρώτη φορά τη νομιμότητα της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ