Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 9 Μάρτη 2007 - αριθ. φύλλου: 9724

Η ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΒΙΑΝΕΞ
Πρέπει να δείξουμε τη δύναμή μας...

«Τα επόμενα χρόνια είναι πολύ κρίσιμα. Ο λαός δεν είπε την τελευταία του λέξη, οι γυναίκες δεν είπαν την τελευταία τους λέξη. Ας προβληματιστούμε και ας κατακτήσουμε μεγαλύτερη αισιοδοξία απ' όση έχουμε σήμερα, γιατί έχουμε δύναμη. Λύσεις υπάρχουν. Υπάρχει πλούτος και δυνατότητες σ' αυτόν εδώ τον τόπο που ζούμε, να ζούμε καλύτερα».


ΣΕΛ.  6   -   7

ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ δυνάμεων καταστολής - κουκουλοφόρων

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό και τη νεολαία το απροκάλυπτο κοινό σχέδιο, που εξελίχτηκε χτες από τις δυνάμεις καταστολής και τους κουκουλοφόρους, σε βάρος της μεγάλης φοιτητικής και σπουδαστικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι παραπάνω από φανερές. Τα επεισόδια καταδεικνύουν ότι στόχος είναι η συκοφάντηση και η άσκηση τρομοκρατίας στο φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα.

Το ΚΚΕ καλεί τη νεολαία και τους εργαζομένους να δυναμώσουν και να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους, να συνδέσουν την πάλη με την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


ΣΕΛ.  10   -   11

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο...

Με τη μεγαλύτερη - από τον περασμένο Μάη - διαδήλωση φοιτητών, σπουδαστών, εκπαιδευτικών βρέθηκε χτες αντιμέτωπη η κοινή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προωθείται αυτές τις μέρες και με το νέο νόμο - πλαίσιο για τα ΑΕΙ. Η χτεσινή μέρα ξημέρωσε με τη συμβολική κατάληψη από την «Πανσπουδαστική» τεσσάρων «κολεγίων» που επιδιώκουν να ονομαστούν «πανεπιστήμια». Το μεσημέρι και ως αργά το απόγευμα, συγκροτημένη και σφιχτά περιφρουρημένη στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της, η διαδήλωση αντιμετώπισε επαρκώς το σχεδιασμένο χτύπημά της από την κυβέρνηση και τους κουκουλοφόρους της. Η τρομοκρατία δεν πέρασε, ήδη οργανώνονται τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.


ΣΕΛ.  10   -   11


ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ
Νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις

Επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της στρατηγικής της Λισαβόνας αποφάσισαν οι ηγέτες των 27 κρατών - μελών της ΕΕ.


ΣΕΛ.  3
ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΑ 18
Προσαρμογή στις ιμπεριαλιστικές ανάγκες

Η κυβέρνηση, με την υποχρεωτική στράτευση στα 18 και την εθελοντική στράτευση των γυναικών επιδιώκει την αναπροσαρμογή του ελληνικού στρατού στις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.


ΣΕΛ.  16
ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Αντιπαράθεση μακριά από την ουσία

Πολλές συζητήσεις γίνονται χωρίς πραγματική αναφορά στην ουσία του προβλήματος του βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, τόσο από τους «επικριτές» όσο και τους υποστηρικτές.


ΣΕΛ.  12
ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
Βήμα κλιμάκωσης οι χτεσινές συγκεντρώσεις

Ενα αποφασιστικό βήμα στη μάχη των κλαδικών συμβάσεων, για την επιτυχία της απεργίας που έχουν κηρύξει οι ταξικές δυνάμεις στις 29 του Μάρτη, έγινε χτες. Από τις δεκάδες συγκεντρώσεις που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα, εργάτες και υπάλληλοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης προς την κυβέρνηση, το ΣΕΒ και τα κόμματά του.


ΣΕΛ.  8   -   9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ