Σάββατο 10 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Πιέσεις στην Τσεχία

Λαϊκές οργανώσεις εντείνουν τον αγώνα για τη μη εγκατάσταση

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η εγκατάσταση της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην Ευρώπη ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ντικ Τσένεϊ και του Τσέχου Προέδρου, Βάτσλαβ Κλάους, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στην Ουάσιγκτον που θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο.

Νωρίτερα, ο Τσέχος Πρόεδρος συναντήθηκε με τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Γκέιτς, αλλά και με μέλη του Κογκρέσου, ενώ την Πέμπτη είχε συνομιλίες με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.

Σημειώνεται ότι τα αμερικανικά σχέδια εγκατάστασης της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην Τσεχία και την Πολωνία έχουν προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις στους λαούς καθώς και τη σημαντική αντίδραση - για δικούς της λόγους - της Ρωσίας.

Στην Τσεχία σχεδόν καθημερινά πραγματοποιούνται διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις και συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ οι υπογράφοντες το κείμενο υπογραφών ενάντια στη συγκεκριμένη εγκατάσταση έχουν ξεπεράσει τις 70.000. Τα φιλειρηνικά κινήματα, οργανώσεις καθώς και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας Μοραβίας και η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας έχουν καλέσει το λαό να πάρει μαζικά μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 17 Μάρτη στην Πλατεία του Βάτσλαβ της Πράγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ