Τρίτη 6 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση
  • Την Παρασκευή, 16 του Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια
  • Καλούν η ΕΕΔΥΕ, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΕΕΔΔΑ και πλήθος μαζικών φορέων και κινήσεων

Κοινό κάλεσμα προς «όλους τους αγωνιστές της ειρήνης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία» να πάρουν μέρος στην αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική συγκέντρωση, την οποία διοργανώνουν την Παρασκευή 16 του Μάρτη 2007, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθήνας και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικάνικη πρεσβεία, απευθύνουν η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και πλήθος μαζικών φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και κινήσεων.

Οπως τονίζεται στο κάλεσμα, η ως άνω κινητοποίηση γίνεται:

«-- Για να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.

-- Για να απαιτήσουμε τον άμεσο τερματισμό της κατοχής με την άμεση αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από Ιράκ και Αφγανιστάν.

-- Για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στον ιρακινό, αφγανικό, λιβανέζικο, παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για την απελευθέρωσή τους από τον ιμπεριαλιστικό ζυγό.

-- Για να μη συμμετέχει η Ελλάδα στις εγκληματικές επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και για την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

-- Για την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

-- Για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής.

-- Για να προστατέψουμε τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα από την επίθεση του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών.

-- Εμπρός με τους αγωνιζόμενους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ».

Ο κατάλογος με τους διοργανωτές που υπογράφουν το κάλεσμα είναι ανοιχτός και συνεχώς προστίθενται νέες συμμετοχές. Μέχρι στιγμής, υπογράφουν: ΕΕΔΥΕ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΕΕΔΔΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), Ενωση Λογιστών, Συνδικάτο Φαρμάκου, Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνδικάτο Μετάλλου, Συνδικάτο Ηλεκτροτεχνιτών, Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ