Τρίτη 6 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ζητείται ... αξιοπρέπεια

«Για μας η εξάλειψη της φτώχειας είναι μια πολιτική επιλογή»! Το διακήρυξε προχτές ο κ. Παπανδρέου, στη φιέστα του κόμματός του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

*

Και πώς θα εξαλείψει τη φτώχεια, ο κ. Παπανδρέου;

Μια απάντηση είναι «όπως την εξάλειψε τα 20 χρόνια που το κόμμα του βρισκόταν στην εξουσία»... Μια άλλη απάντηση είναι στην Ελλάδα δεν υπάρχει φτώχεια (έτσι δεν έλεγαν μέχρι πρότινος οι ΠΑΣΟΚοι;)...

Φαίνεται, όμως, ότι η φτώχεια υπάρχει. Απόδειξη ότι ο κ. Παπανδρέου την ξαναθυμήθηκε. Επομένως, τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ; Εδώ έρχεται η τρίτη απάντηση, η απάντηση του κ. Παπανδρέου: Θα δώσω - είπε ο κ. Παπανδρέου - 550 ευρώ κατώτατη σύνταξη στον κάθε Ελληνα.

Στο άκουσμα της «δέσμευσης» ...σείστηκε το στάδιο. Και να από κάτω οι κόρνες. Και δώσ' του τα πλαστικά σημαιάκια, και να τα «ούρα - ούρα» οι κλακαδόροι...

*

Ελληνες, ευτυχείτε! Ο κ. Παπανδρέου έταξε ότι οι άνθρωποι επί των ημερών του δε θα ζουν με λιγότερα από 550 ευρώ το μήνα.

Αλλά μην είμαστε και ...πλεονέκτες. Γιατί τα κουβαρνταλίκια έχουν κι αυτά τα όριά τους. Οπως εξήγησε, λοιπόν, η κ. Αννα Διαμαντοπούλου, η υπεύθυνη δηλαδή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, αυτή η «δέσμευση» του κ. Παπανδρέου ξέρετε πότε θα υλοποιηθεί; Κρατηθείτε: Τα 550 ευρώ σύνταξη οι άνθρωποι θα τα πάρουν από το ΠΑΣΟΚ το ...2012!

*

Καταλάβατε τώρα τι κρύβεται πίσω από τη μεγαλόστομη φράση περί «ελάχιστου εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς (!) διαβίωσης»;

Καταλάβατε τι χειροκροτούσαν προχτές οι κλακαδόροι του κ. Παπανδρέου; Επιδοκίμαζαν την άποψη ότι «αξιοπρέπεια» (κατά το ΠΑΣΟΚ) είναι να ζεις με 550 ευρώ το μήνα, τα οποία, μάλιστα, οι φτωχοί θα τα λάβουν από το 2012 και μετά!

Εις την ΠΑΣΟΚικήν, αυτό λέγεται «αξιοπρέπεια»...


Γράφει
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ