Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Προκλητικές δηλώσεις κατά της Κούβας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Για άλλη μια φορά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μέσω του υπουργού Εμπορίου, εξαγγέλλει τη συνέχιση του βάρβαρου αποκλεισμού που επιβάλλει εδώ και πολλά χρόνια στην Κούβα, με ανυπολόγιστες συνέπειες στην οικονομία της χώρας και σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και στην καθημερινή ζωή των Κουβανών. Σε συνέντευξή του προς το «Ασοσιέιτεντ Πρες» την Τρίτη, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Κάρλος Γκουτιέρες, υποστήριξε ότι μια πιθανή χαλάρωση των οικονομικών και πολιτικών περιορισμών θα αποτελούσε «μεγάλη ζημιά» για τον κουβανικό λαό...

Ο Κάρλος Γκουτιέρες, που συμπροεδρεύει της επίσημης επιτροπής που κάνει συστάσεις για την πολιτική των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την Κούβα στη μετα-Κάστρο εποχή(!), ισχυρίστηκε ότι η «κυβέρνηση Μπους έχει βοηθήσει τον κουβανικό λαό να αποκτήσει την ελευθερία του μέσω των δημοκρατικών αλλαγών», ενώ υποστήριξε ότι «ο αποκλεισμός δεν αποτελεί το πρόβλημα ή τη λύση (...) το πρόβλημα είναι το τυραννικό κομμουνιστικό σύστημα. Η λύση είναι η αλλαγή του συστήματος».

«Δεν πρόκειται για την αμερικανική πολιτική, αλλά για την κουβανική» τόνισε αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κούβα και προέρχονται ακριβώς από την εγκληματική πολιτική που εφαρμόζουν οι ΗΠΑ με την επιβολή του αποκλεισμού μετά την Κουβανική Επανάσταση.

Και με έναν τελείως κυνικό τρόπο, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ ως «αθώα περιστερά» και στην ουσία να αποκρύψει όλα τα σχέδια επέμβασης, παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας με τους νόμους και τα σχέδια για να ανατραπεί η σοσιαλιστική κυβέρνηση και στην ουσία να προσαρτιστεί στις ΗΠΑ, ο Αμερικανός υπουργός υποστήριξε ότι «δε σχεδιάζουμε να κατάσχουμε οποιαδήποτε ιδιοκτησία», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «δεν έχουμε στρατιωτικά σχέδια. Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε. Η μοίρα της Κούβας είναι στα χέρια των Κουβανών στο νησί, όχι των ανθρώπων στην Ουάσιγκτον ή κάπου αλλού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ